El potencial d’Andorra en innovació centra la IV Jornada sobre Inversió i Negocis al Principat

La IV Jornada sobre Inversió i Negocis a Andorra, s’ha celebrat aquest dijous 24 de maig a Madrid on s’ha debatut sobre les oportunitats del Principat com a receptor d’inversions i negocis davant més d’un centenar de persones. La jornada ha comptat amb la participació del ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació del Govern d’Andorra, Gilbert Saboya, la directora d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI-Actua), Judit Hidalgo, la secretària d’estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació del Govern d’Espanya, Carmen Vela, i la presidenta d’Hispasat, Elena Pisonero, entre d’altres participants.

La temàtica escollida en aquesta edició ha estat “Innovació, Tecnologia a Andorra” ja que el país es troba actualment en ple desenvolupament de projectes dirigits al foment de la innovació i vol posicionar-se com un “Living Lab”. Saboya ha centrat bona part de la seva intervenció en presentar el procés de transformació econòmica d’Andorra, la creació d’Actua i dels seus clústers, les col·laboracions internacionals existents, com el cas de la universitat nord-americana del Massachusets Institute of Technology (MIT), i també ha abordat els reptes de futur que es treballen des de la seva cartera com per exemple la creació de la plataforma de mobilitat.

Per la seva banda, Hidalgo ha estat l’encarregada de presentar les oportunitat de negoci a Andorra i ha posicionat com a prioritaris el sector de la salut, l’educació, la innovació i l’esport. La directora d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI-Actua) ha remarcat que “volem impulsar la innovació per a les empreses. Per aquest motiu estem creant una plataforma Big Data, en una primera fase, amb dades de mobilitat, energia i comerç”, i ha enumerat els principals avantatges per obrir un negoci Andorra, entre ells, la seguretat, la qualitat de vida, els preus de l’energia, la fiscalitat i l’estabilitat política i econòmica.

La jornada, que coincideix amb la setmana del Digital Business World Congress 2018, ha comptat amb la intervenció d’una important representació empresarial i institucional, i estava dirigida a les companyies i organitzacions espanyoles interessades a conèixer amb més profunditat les grans oportunitats que ofereix Andorra com a destinació d’inversió.

Durant el dia han tingut lloc intervencions i ponències orientades a exposar les possibilitats i alternatives empresarials i d’inversió que ofereix Andorra a les empreses espanyoles que aposten per la innovació i la tecnologia. També s’ha parlat de la conjuntura actual, el marc d’actuació fiscal i les eines financeres posades al servei de les companyies i s’han exposat les iniciatives impulsades pel Govern d’Andorra en la matèria com el treball que realitza Actua i diversos casos d’èxit d’empreses privades assentades ja al país.

Les jornades sobre Inversió i Negocis a Andorra són una iniciativa de caràcter privat promoguda per la consultora andorrana S&R Estratègies Empresarials i per l’empresa espanyola MB Comunicació, i ha comptat amb el patrocini principal de Crèdit Andorrà.