Per primera vegada la iniciativa Actua ha participat a Fitur salut, que s’ha celebrat a Madrid durant els dies 20,21 i 22 de gener. Aquest espai dins de Fitur està destinat a empreses del sector sanitari i està organitzat i patrocinat per Spaincares, el clúster de turisme mèdic espanyol. Keith Pollard, CEO d’Intuition Comunication i expert en el mercat de turisme de salut, ha estat l’encarregat de fer l’obertura del congrés amb una xerrada al voltant de les noves tendències en el mercat de turisme de salut. També ha aprofitat per presentar el proper sumit de l’IMTJ (International Medical Travel Journal) que es durà a terme aquest any a Madrid durant els dies 24, 25 i 26 de maig.

El facilitador de turisme mèdic Roman Kononov, CEO de Recomed Medical Tourism, en la seva ponència “Aproximació al mercat rus” va destacar les preferències que té el turista rus a l’hora d’escollir un país a on anar a tractar-se d’una malaltia o fer-se una cirurgia. El primer criteri que busquen és el prestigi del metge, seguit d’una infraestructura mèdica de qualitat i d’un preu competitiu. Un altre destí de turisme de salut present a les jornades ha estat el del mercat àrab, on la Sra Ramia Kimrakji, CEO de Royalty Consultants ha explicat la importància del tracte cap al pacient/client més enllà del mèdic, tenint en compte la seva cultura i el seu idioma.

Durant les jornades, el ministre de Turisme i Comerç Francesc Camp, i representants d’Actua i Andorra Turisme han aprofitat la seva estada a Fitur per establir contactes amb Spaincares i explicar el que s’està fent des del clúster de salut i benestar per promoure el turisme mèdic al Principat. Spaincares va explicar les seves experiències i com han arribat a crear el clúster que avui dia aglutina més de 50 hospitals privats a tota Espanya, balnearis i centres de dependències.

img_2223.jpeg