Els alumnes guanyadors del projecte Tàndem ‘entren’ al Consell de Ministres

La solució guanyadora de la primera edició del projecte Tàndem, que impulsa ACTUA, s’ha presentat aquest dimecres, 21 de juny, al Consell de Ministres. Dos alumnes del batxillerat professional de xarxes i sistemes informàtics i del d’estètica i perfumeria, han presentat a l’equip de Govern una aplicació que permet captar la informació dels clients gràcies a un mètode que combina tecnologia NFC, Wifi i Bluetooth. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha destacat el caràcter innovador i eficient del d’aquest treball. Jover ha tingut també un reconeixement per als altres dos projectes finalistes que consisteixen en un sistema d’assessorament personal, i en un espai lúdic-formatiu on s’ofereixen serveis específics segons les preferències dels clients.

El projecte Tàndem s’emmarca en el Pla Estratègic per a la Renovació i Millora del Sistema Educatiu d’Andorra (PERMSEA) que pretén transformar el procés d’ensenyament, aprenentatge i avaluació, per donar més protagonisme al desenvolupament de competències i habilitats en situacions reals diverses. I en el cas de la formació professional, tal com ha apuntat Eric Jover, això implica establir vincles més estrets entre el centre i les empreses.

En aquesta primera edició alumnes del Batxillerat Professional de les branques formatives de micro informàtica i xarxes, estètica, cosmètica i perfumeria i secretariat multilingüe han desenvolupat les seves idees acompanyats per professors i professionals de l’empresa escollida, Perfumeria Júlia, a fi de proposar solucions innovadores. Solucions que han hagut de respondre al repte de negoci plantejat per l’empresa: Com podem millorar la informació de comportament dels nostres clients amb l’objectiu de poder oferir-los productes i serveis més ajustats a les seves necessitats