La solució guanyadora de la primera edició del projecte Tàndem, que impulsa ACTUA, s’ha presentat aquest dimecres, 21 de juny, al Consell de Ministres. Dos alumnes del batxillerat professional de xarxes i sistemes informàtics i del d’estètica i perfumeria, han presentat a l’equip de Govern una aplicació que permet captar la informació dels clients gràcies a un mètode que combina tecnologia NFC, Wifi i Bluetooth. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha destacat el caràcter innovador i eficient del d’aquest treball. Jover ha tingut també un reconeixement per als altres dos projectes finalistes que consisteixen en un sistema d’assessorament personal, i en un espai lúdic-formatiu on s’ofereixen serveis específics segons les preferències dels clients.
 
El projecte Tàndem s’emmarca en el Pla Estratègic per a la Renovació i Millora del Sistema Educatiu d’Andorra (PERMSEA) que pretén transformar el procés d’ensenyament, aprenentatge i avaluació, per donar més protagonisme al desenvolupament de competències i habilitats en situacions reals diverses. I en el cas de la formació professional, tal com ha apuntat Eric Jover, això implica establir vincles més estrets entre el centre i les empreses.
 
En aquesta primera edició alumnes del Batxillerat Professional de les branques formatives de micro informàtica i xarxes, estètica, cosmètica i perfumeria i secretariat multilingüe han desenvolupat les seves idees acompanyats per professors i professionals de l’empresa escollida, Perfumeria Júlia, a fi de proposar solucions innovadores. Solucions que han hagut de respondre al repte de negoci plantejat per l’empresa: Com podem millorar la informació de comportament dels nostres clients amb l’objectiu de poder oferir-los productes i serveis més ajustats a les seves necessitats