Per què viure a Andorra?

A continuació, et donem un seguit de motius pels quals creiem que residir a Andorra és una gran oportunitat, tant per a treballadors com per a empresaris/inversors.

Programes dinternacionalització

Viure a Andorra: motius principals per viure al Principat

 • Andorra té 468 km2 i 85.541 habitants, i es troba entre Espanya i França.
 • Es considera un dels països més segurs, amb una de les taxes de criminalitat més baixes del planeta.
 • Tot i ser un dels països sobirans més antics, amb més de 700 anys d’història ininterrompuda, mai no ha tingut un exèrcit ni una guerra al seu territori.
 • És un país històricament neutral i acollidor, on conviuen pacíficament ciutadans de més de 100 nacionalitats i religions diferents.
 • La llengua oficial és el català, però també s’hi parla castellà, francès, anglès i portuguès. La moneda legal és l’euro.
 • Andorra es caracteritza per ser el cinquè país amb l’esperança de vida més alta i per la seva gran qualitat de vida. Està reconegut en els primers llocs de les llistes de països més saludables i amb els millors sistemes sanitaris del món.
 • A això, hi contribueix la qualitat òptima de l’aire el 84 % dels dies, les 2.000 hores anuals de sol i el fet que més del 90 % del territori són muntanyes, boscos, rius i llacs que es poden explorar, gràcies a més de 60 camins de muntanya.
 • Ple d’art romànic, el 10 % del territori està reconegut per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat, i treballem per convertir-nos en el primer país considerat Reserva de la Biosfera Mundial.
Viure a Andorra

Extensió

468 km2

extensió

Habitants

85.541

habitants

Turistes Anuals

Més de 9 milions

turistes anuals

3 models d’ensenyament

3 models d’ensenyament

andorrà, espanyol i francès

Sistemes educatius Andorra

Un model d’ensenyament genuí amb tres sistemes educatius diferents

 • El sistema públic ofereix de forma gratuïta tres models d’ensenyament: l’andorrà, l’espanyol i el francès, i també un batxillerat internacional. L’oferta educativa es completa amb opcions d’escola privada, com el British College i Agora International School Andorra. També hi ha la possibilitat de continuar amb els estudis superiors a la Universitat d’Andorra i en centres especialitzats, com l’escola d’aviació Andorra Aviation Academy i l’escola de gestió hotelera Vatel.

Més de 9 milions de turistes anuals

 • Cada any, rebem 9 milions de visitants, atrets principalment per les compres (les botigues tanquen només quatre dies l’any), espectacles com el del Cirque du Soleil, una oferta exclusiva en salut i benestar, i els esports de muntanya.
 • Les nostres estacions d’esquí ofereixen 300 km de pistes i gaudeixen de l’última tecnologia en producció de neu artificial, que garanteix un estat excel·lent dels nostres dominis esquiables. De fet, estan considerats com dels millors d’Europa i acullen grans esdeveniments, com la Copa del Món d’Esquí Alpí i de Muntanya. A l’estiu, s’adapten per convertir-se en l’escenari d’altres competicions, com el Mundial de BTT.
 • Andorra s’ha consolidat com un país organitzador de tot tipus d’esdeveniments a gran escala, des del Tour de França fins a la Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern.
8 milions de turistes anuals
Economia sòlida

Una economia sòlida amb una taxa d’atur de només l’1,7%

 • La nostra economia se centra en el sector dels serveis, principalment en els serveis financers, personals i empresarials, entre d’altres.
 • El PIB per càpita nominal és de 40.511 euros per sobre de la mitjana de la UE. I la nostra taxa d’atur és de l’1,7 %, una de les més baixes d’Europa.
 • El marc fiscal és molt competitiu. L’impost sobre societats, l’impost sobre la renda de les persones físiques i l’impost sobre la renda dels no-residents fiscals a Andorra no superen el 10 %. L’impost general indirecte és del 4,5 %.
 • A més, tenim acords per evitar la doble imposició amb diversos països i estem negociant un acord d’associació amb la UE.
 • Andorra s’ha convertit en un país atractiu per als inversors internacionals. Des de l’inici del procés d’obertura econòmica, la inversió estrangera ha crescut aproximadament un 7.600 %, i ha donat lloc a nous sectors d’oportunitats.
 • Recentment se’ns ha considerat el segon país per invertir més atractiu, pel nostre marc fiscal molt competitiu, l’adaptació a les normes i la transparència europees i l’estabilitat política i judicial.

Residència d’artistes i professionals de l’esport de prestigi internacional

 • Però Andorra també és un dels millors països per viure-hi. És lloc de residència d’artistes i professionals de l’esport de prestigi internacional. Diferents equips esportius d’elit també aprofiten les excel·lents instal·lacions del país i els avantatges de poder fer entrenaments en alçada. A més, en l’última dècada, el nombre de residents passius ha augmentat per sobre del 35 %.
 • El cost de l’electricitat és el segon més econòmic d’Europa i també ocupem la segona posició en l’ús de telèfons mòbils per connectar-se a Internet. El 94,5 % dels habitatges tenen connexió a Internet a través de fibra òptica a una velocitat mitjana de més de 300 Mbps.
 • Tota l’oferta comercial i els museus estan digitalitzats a Google Business View. A més, som el segon país amb més museus per metre quadrat.
Residència d'artistes i professionals de l'esport

Et truquem

Et truquem!

La decisió de crear una empresa a Andorra no sols es va produir per les facilitats fiscals, sinó sobretot per l’alta qualitat de vida i la presència de joves amb talent. NP Technology vol créixer al món, ampliant la seva presència en altres països, i Andorra Business ha exercit un paper fonamental ajudant-nos en el nostre procés d’internacionalització.

Marco Di Giampietro, CEO de NP Technology
Sergi Zamora - Casos d'èxit Andorra Business

neela-studio-logo-black-PNG

Vam triar venir a Andorra arran de la pandèmia de la Covid i veure que per al nostre projecte podíem muntar un estudi de producció audiovisual i de doblatge al país i treballar internacionalment. A més viure a Andorra és una meravella per als nostres fills per l’entorn i per la gran seguretat.

Sergi Zamora, CEO de Neela Studio
Clinica-Mobile-Andorra-logo

Vam decidir obrir la clínica a Andorra perquè molts dels pilots de Moto GP i Superbike que assessorem viuen aquí com Fabio Quartararo i Pol Espargaró. També perquè hi ha força esportistes d’elit. Andorra Business ens va ajudar a l’hora d’implantar el negoci facilitant-nos la informació de com muntar l’empresa al Principat.

Andorra és un país molt interessant per a potenciar l’expansió d’una empresa. A més és un paradís per a viure, segur i amb uns impostos súper justos. Des d’Andorra Business ens van ajudar moltíssim a trobar esdeveniments, llocs i empreses amb qui col·laborar.

Miguel Manterola, CEO de Ship-Quik
Commencal

Andorra és un dels millors llocs del món per a muntar la part de disseny, màrqueting, concepció i enginyeria d’una empresa. Andorra Business ens ajuda a internacionalitzar la nostra empresa amb les seves connexions/contactes per a entrar en mercats on és més complicat instal·lar-se.

Max Commencal, CEO de Commencal
onalabs-logo-black-PNG

Andorra és un lloc perfecte per a desenvolupar i testar totes les nostres innovacions, fer pilots integrals de país i per generar aliances empresarials. L’enclavament en l’àmbit esportiu és impressionant, sobretot gràcies al fet que hi viuen un gran nombre d’esportistes i a què el país considera prioritari el sector.

Elisabeth del Valle, CEO i cofundadora d’Onalabs
Fremindtronic

Vam venir a Andorra perquè ens encantava la muntanya, perquè teníem Espanya i França a prop, i sobretot pel marc de seguretat excepcional que ofereix el Principat. Estem molt contents de seguir comptant amb el suport d’Andorra Business, ja que gràcies a ells hem pogut establir molts vincles comercials amb empreses internacionals.

Jacques Gascuel, CEO de Freemindtronic
Jesús-Costa
Centre-Medic-Valira-logo

Vam decidir crear la empresa a Andorra per les seves característiques naturals privilegiades que el converteixen en un país emblemàtic, la seva seguretat, la seva correcta pressió fiscal, i perquè creiem que té un gran potencial per esdevenir un important hub sanitari europeu.

Nice Fruit

Andorra té diversos avantatges que vam valorar molt en el moment de decidir establir-hi l’empresa, com són la seguretat, la legislació i l’estabilitat política. I després d’establir-nos al país, m’ha sorprès com a la gent li encanta viure a Andorra. Hi ha una gran qualitat de vida.

José María Roger, President - Nice Fruit
Farmàcia Meritxell

Tenir el negoci a Andorra no només té beneficis a nivell fiscal. També és més fàcil la burocràcia i projectar-te a nivell internacional. Precisament Andorra Business m’ha ajudat en aquest procés per fer conèixer els meus productes fora del Principat.