Per què viure a Andorra?

A continuació, et donem un seguit de motius pels quals creiem que residir a Andorra és una gran oportunitat, tant per a treballadors com per a empresaris/inversors.

Programes dinternacionalització

Viure a Andorra: motius principals per viure al Principat

 • Andorra té 468 km2 i 84.516 habitants, i es troba entre Espanya i França.
 • Es considera un dels països més segurs, amb una de les taxes de criminalitat més baixes del planeta.
 • Tot i ser un dels països sobirans més antics, amb més de 700 anys d’història ininterrompuda, mai no ha tingut un exèrcit ni una guerra al seu territori.
 • És un país històricament neutral i acollidor, on conviuen pacíficament ciutadans de més de 100 nacionalitats i religions diferents.
 • La llengua oficial és el català, però també s’hi parla castellà, francès, anglès i portuguès. La moneda legal és l’euro.
 • Andorra es caracteritza per ser el cinquè país amb l’esperança de vida més alta i per la seva gran qualitat de vida. Està reconegut en els primers llocs de les llistes de països més saludables i amb els millors sistemes sanitaris del món.
 • A això, hi contribueix la qualitat òptima de l’aire el 91 % dels dies, les 2.000 hores anuals de sol i el fet que més del 90 % del territori són muntanyes, boscos, rius i llacs que es poden explorar, gràcies a més de 60 camins de muntanya.
 • Ple d’art romànic, el 10 % del territori està reconegut per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat, i treballem per convertir-nos en el primer país considerat Reserva de la Biosfera Mundial.
Viure a Andorra

Extensió

468 km2

extensió

Habitants

84.516

habitants

Turistes Anuals

Més de 8 milions

turistes anuals

3 models d’ensenyament

3 models d’ensenyament

andorrà, espanyol i francès

Sistemes educatius Andorra

Un model d’ensenyament genuí amb tres sistemes educatius diferents

 • El sistema públic ofereix de forma gratuïta tres models d’ensenyament: l’andorrà, l’espanyol i el francès, i també un batxillerat internacional. L’oferta educativa es completa amb opcions d’escola privada, com el British College i Agora International School Andorra. També hi ha la possibilitat de continuar amb els estudis superiors a la Universitat d’Andorra i en centres especialitzats, com l’escola d’aviació Andorra Aviation Academy i l’escola de gestió hotelera Vatel.

Més de 8 milions de turistes anuals

 • Cada any, rebem 8 milions de visitants, atrets principalment per les compres (les botigues tanquen només quatre dies l’any), espectacles com el del Cirque du Soleil, una oferta exclusiva en salut i benestar, i els esports de muntanya.
 • Les nostres estacions d’esquí ofereixen 300 km de pistes i gaudeixen de l’última tecnologia en producció de neu artificial, que garanteix un estat excel·lent dels nostres dominis esquiables. De fet, estan considerats com dels millors d’Europa i acullen grans esdeveniments, com la Copa del Món d’Esquí Alpí i de Muntanya. A l’estiu, s’adapten per convertir-se en l’escenari d’altres competicions, com el Mundial de BTT.
 • Andorra s’ha consolidat com un país organitzador de tot tipus d’esdeveniments a gran escala, des del Tour de França fins a la Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern.
8 milions de turistes anuals
Economia sòlida

Una economia sòlida amb una taxa d’atur de només l’1,7%

 • La nostra economia se centra en el sector dels serveis, principalment en els serveis financers, personals i empresarials, entre d’altres.
 • El PIB per càpita nominal és de 39.068 euros per sobre de la mitjana de la UE. I la nostra taxa d’atur és de l’1,7 %, una de les més baixes d’Europa.
 • El marc fiscal és molt competitiu. L’impost sobre societats, l’impost sobre la renda de les persones físiques i l’impost sobre la renda dels no-residents fiscals a Andorra no superen el 10 %. L’impost general indirecte és del 4,5 %.
 • A més, tenim acords per evitar la doble imposició amb diversos països i estem negociant un acord d’associació amb la UE.
 • Andorra s’ha convertit en un país atractiu per als inversors internacionals. Des de l’inici del procés d’obertura econòmica, la inversió estrangera ha crescut aproximadament un 7.600 %, i ha donat lloc a nous sectors d’oportunitats.
 • Recentment se’ns ha considerat el segon país per invertir més atractiu, pel nostre marc fiscal molt competitiu, l’adaptació a les normes i la transparència europees i l’estabilitat política i judicial.

Residència d’artistes i professionals de l’esport de prestigi internacional

 • Però Andorra també és un dels millors països per viure-hi. És lloc de residència d’artistes i professionals de l’esport de prestigi internacional. Diferents equips esportius d’elit també aprofiten les excel·lents instal·lacions del país i els avantatges de poder fer entrenaments en alçada. A més, en l’última dècada, el nombre de residents passius ha augmentat per sobre del 35 %.
 • El cost de l’electricitat és el segon més econòmic d’Europa i també ocupem la segona posició en l’ús de telèfons mòbils per connectar-se a Internet. El 94,5 % dels habitatges tenen connexió a Internet a través de fibra òptica a una velocitat mitjana de més de 300 Mbps.
 • Tota l’oferta comercial i els museus estan digitalitzats a Google Business View. A més, som el segon país amb més museus per metre quadrat.
Residència d'artistes i professionals de l'esport

Et truquem

Et truquem!

Commencal
Andorra és un dels millors llocs del món per a muntar la part de disseny, màrqueting, concepció i enginyeria d’una empresa. Andorra Business ens ajuda a internacionalitzar la nostra empresa amb les seves connexions/contactes per a entrar en mercats on és més complicat instal·lar-se.

Max Commencal, CEO de Commencal
dalle-consulting-logo-black-PNG
Vam triar obrir l’empresa a Andorra pel seu entorn natural i per la qualitat de vida que ofereix. Andorra Business ens ha ajudat molt tant en el moment inicial de la nostra implantació al país, proporcionant-nos informació, com a posteriori participant en la primera edició del Programa Growth de creixement empresarial o acollint-nos a les seves subvencions per a empreses.


La decisió de crear una empresa a Andorra no sols es va produir per les facilitats fiscals, sinó sobretot per l’alta qualitat de vida i la presència de joves amb talent. NP Technology vol créixer al món, ampliant la seva presència en altres països, i Andorra Business ha exercit un paper fonamental ajudant-nos en el nostre procés d’internacionalització.

Marco Di Giampietro, CEO de NP Technology

Farmàcia Meritxell
Tenir el negoci a Andorra no només té beneficis a nivell fiscal. També és més fàcil la burocràcia i projectar-te a nivell internacional. Precisament Andorra Business m’ha ajudat en aquest procés per fer conèixer els meus productes fora del Principat.

Clinica-Mobile-Andorra-logo
Vam decidir obrir la clínica a Andorra perquè molts dels pilots de Moto GP i Superbike que assessorem viuen aquí com Fabio Quartararo i Pol Espargaró. També perquè hi ha força esportistes d’elit. Andorra Business ens va ajudar a l’hora d’implantar el negoci facilitant-nos la informació de com muntar l’empresa al Principat.


Andorra és un país molt interessant per a potenciar l’expansió d’una empresa. A més és un paradís per a viure, segur i amb uns impostos súper justos. Des d’Andorra Business ens van ajudar moltíssim a trobar esdeveniments, llocs i empreses amb qui col·laborar.
Miguel Manterola, CEO de Ship-Quik

Echevarne
A partir de la fusió de dos projectes i amb la llei d’inversió estrangera, que obria les portes a la inversió de fora, es va decidir tirar endavant l’obertura del laboratori a Andorra. Esperem seguir creixent tant en la part clínica com en la part industrial i veterinària.

Fremindtronic
Vam venir a Andorra perquè ens encantava la muntanya, perquè teníem Espanya i França a prop, i sobretot pel marc de seguretat excepcional que ofereix el Principat. Estem molt contents de seguir comptant amb el suport d’Andorra Business, ja que gràcies a ells hem pogut establir molts vincles comercials amb empreses internacionals.

Jacques Gascuel, CEO de Freemindtronic

Nice Fruit
Andorra té diversos avantatges que vam valorar molt en el moment de decidir establir-hi l’empresa, com són la seguretat, la legislació i l’estabilitat política. I després d’establir-nos al país, m’ha sorprès com a la gent li encanta viure a Andorra. Hi ha una gran qualitat de vida.

José María Roger, President - Nice Fruit