Projecte Tàndem2021-06-30T14:02:06+01:00

Projecte Tàndem

Tàndem és un projecte que s’emmarca en el Pla Estratègic de Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (PERMSEA) que ha impulsat Andorra Business i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra. Respon a la necessitat de desenvolupar un model propi que fomenta la innovació i l’esperit emprenedor en l’àmbit de l’FP al país.

Projecte Tàndem

Projecte Tàndem, sinònim d’innovació en l’àmbit de l’FP a Andorra

El Projecte Tàndem consisteix en introduir espais d’aprenentatge a través dels quals empreses i entitats col·laboradores es troben amb el Centre de Formació Professional d’Aixovall per generar valor econòmic i social. En aquest sentit, Tàndem és una comunitat d’innovació oberta on professionals, docents i estudiants interactuen per donar resposta a reptes reals i significatius presents a les empreses i a la societat andorrana en general.

En definitiva, Tàndem té per objectiu implicar la comunitat educativa d’FP d’Andorra amb projectes innovadors que es desenvolupin a les empreses, potenciar el talent dels alumnes, augmentar les oportunitats laborals dels joves, millorar la transferència de valor entre els centres d’FP i les empreses, i a la vegada, incrementar la competitivitat de les empreses.

Projecte Tàndem Tercera edició

Cinquena edició

La cinquena edició del projecte Tàndem va finalitzar el 17 de desembre del 2020, amb la gran final que es va celebrar a l’auditori del centre de Formació Professional d’Aixovall.

Els tres equips finalistes, formats per 6 alumnes cadascun, van disposar de 10 minuts per presentar les seves solucions innovadores als reptes plantejats per Creu Roja Andorrana (Com ampliar la presència de l’entitat a nivell social al Principat); Vallnord (Com reduir la petjada ecològica de l’estació d’esquí); i Via Moda (Com reformular els processos interns de Via Moda per reduir la petjada ecològica).

Finalment l’equip guanyador va ser el de Neu Neta que va presentar un gran projecte per a Vallnord que incloïa nous dipòsits d’aigua, una aplicació per premiar la fidelitat dels clients, una reducció del consum de combustible i la millora paisatgística del pàrquing de Pal.

A la cinquena edició van participar 80 alumnes, 12 docents i una desena de mentors que van treballar conjuntament els reptes plantejats per les tres entitats mencionades.

Quarta edició

En la a quarta edició del projecte Tàndem, els alumnes de formació professional van haver de fer front als reptes plantejats per les empreses Vatel, amb l’objectiu de fer que les professions del sector hostaler i turístic siguin més atractives pels estudiants del país, Unicef Andorra, que volia potenciar la col·laboració dels joves d’Andorra amb Unicef, i el Basquet Club Andorra (Morabanc Andorra) que plantejava com aconseguir que anar al bàsquet sigui una opció d’oci prioritària per a la població d’entre 20 i 40 anys.

En aquesta edició van participr 68 alumnes del Centre d’FP, tutelats per 12 professors, i van treballar reptes plantejats per tres empreses.

Quarta edició Projecte Tàndem
Projecte Tàndem Tercera edició

Tercera edició

En la tercera edició del projecte Tàndem els alumnes van haver de fer front als reptes d’innovació plantejats per Andorra Telecom, Gamma Management i VallmedicVision.

Andorra Telecom demanava als alumnes treballar iniciatives per innovar en l’oferta de telefonia mòbil de prepagament per tal d’arribar a més clients; VallmedicVision, idees per conscienciar la població andorrana per evitar l’ús abusiu de les pantalles digitals amb la finalitat de reduir la incidència de la miopia; i pel que fa a Gamma Management, millorar la relació d’aquesta empresa de recursos humans amb els seus clients, que són empreses i candidats. Així, l’equip guanyador, Free Wifi, que va ser seleccionat pel jurat com el projecte que millor resolia el repte plantejat per Andorra Telecom.

A la tercera edició van participar 72 alumnes, tutelats per 12 docents, i van treballar reptes plantejats per tres empreses.

Segona edició

En la segona edicio del projecte Tàndem, els alumnes de formació professional van haver de fer front als reptes plantejats per diverses empreses. Així, el repte de Dermandtek consistia en conscienciar a la població sobre la necessitat de fer revisions per prevenir el càncer de pell. I de l’altra, Hotels Plaza, que volia oferir una experiència regal personalitzada als seus clients, i Inlingua que proposava la creació d’un projecte atractiu d’immersió lingüística durant els mesos de juliol i agost adreçat a adolescents.

Finalment, d’entre els 5 projectes finalistes, el guanyador plantejava la creació d’una aplicació i un sistema de punts de fidelització que permet al client gaudir d’avantatges i activitats exclusives en les instal·lacions de l’hotel.

En aquesta edició van participar la totalitat dels alumnes del Centre de FP (61), tutelats per 11 professors, i van treballar reptes plantejats per tres empreses.

Segona edició Projecte Tàndem
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Primera edició

La primera edició de Tàndem va finalitzar el mes de maig del 2017, amb la presentació de tres propostes dels alumnes d’FP que donaven solucions diverses al repte plantejat per Perfumeria Júlia que consistia en analitzar el comportament dels clients per poder millorar les experiències als seus establiments. Finalment el projecte guanyador va ser una aplicació que permetia captar la informació dels clients gràcies a un mètode que combina tecnologia NFC, Wifi i Bluetooth.

Van participar 11 alumnes, dirigits per cinc docents, i amb la implicació d’una única empresa.

Últimes notíciesNotícies Projecte Tàndem

veure més notícies

Et truquem

Et truquem!
Echevarne

Echevarne
A partir de la fusió de dos projectes i amb la llei d’inversió estrangera, que obria les portes a la inversió de fora, es va decidir tirar endavant l’obertura del laboratori a Andorra. Esperem seguir creixent tant en la part clínica com en la part industrial i veterinària.

Nice Fruit

Nice Fruit
Andorra té diversos avantatges que vam valorar molt en el moment de decidir establir-hi l’empresa, com són la seguretat, la legislació i l’estabilitat política. I després d’establir-nos al país, m’ha sorprès com a la gent li encanta viure a Andorra. Hi ha una gran qualitat de vida.

José María Roger, President - Nice Fruit
Go to Top