La Fundació ActuaTech (Actua Innovació), és un dels pilars de la Iniciativa Actua. Al 2015 va iniciar una col·laboració amb el Massachusetts Institute of Technology (MIT), concretament amb el departament Changing Places (CP) del Media Lab, per tal de fomentar la innovació al país

Projectes d'innovació

En el marc de la diversificació econòmica, es vol potenciar Andorra com a “Living Lab” (País Laboratori). I és que Andorra, per les seves especificitats, la seva mida, una legislació jove, un trànsit de 8 milions de visitants a l’any… ofereix les condicions idònies per testar aquesta tecnologia. De fet, Kent Larson, investigador principal de Changing Places, ja ha anunciat que provarà a Andorra alguns dels seus projectes.

Què implica que Andorra esdevingui un “Living Lab”?

  • Accés a tecnologia. Tant empreses com ciutadans estaran exposats a les últimes tendències en tecnologia.
  • Progrés en regulació. Aprendrem a ser més àgils en la definició i la implantació de processos i regulacions.
  • Visibilitat internacional. Centres de recerca i/o empreses internacionals faran difusió de les seves proves i de l’experiència viscuda al país.
  • Adquisició de coneixement. La col·laboració d’empreses locals en aquests projectes podria reactivar sectors de l’economia i promoure la creació de nous productes i serveis “Made in Andorra”.

Andorra, destí per a un dels primers centres nacionals de dades del món

Estem treballant en un dels primers centres nacionals de dades del món. Es tracta d’un entorn de visualització i anàlisi on el sector públic, el privat i els ciutadans podran col·laborar junts.

Data Hub Andorra

Laboratori de drons per a la gestió de la neu

Paral·lelament, també estem desenvolupant un laboratori de drons, amb diverses aplicacions per a situacions d’emergència o de gestió de la neu.

Laboratori de drons

Laboratori de drons

Laboratori Blockchain

Amb el Laboratori Blockchain Andorra digitalitza i registra els títols acadèmics d’ensenyament superior a la blockchain. Aquest fet converteix al Principat en un dels països pioners en utilitzar aquesta tecnologia, la qual permet guanyar en seguretat, temps i estalvi econòmic.

Laboratori Blockchain

Innovació en l’àmbit del muntanyisme

La Casa de la Muntanya, un laboratori vivent per a la innovació a la muntanya, on es desenvolupen projectes sobre temes com la gestió de desastres naturals, l’esport i el turisme de muntanya i, fins i tot, el seguiment de competicions esportives en temps real.

Casa de la Muntanya

Espai d’Innovació d’Andorra

Espai d’Innovació d’Andorra

L’Espai d’Innovació d’Andorra, impulsat per Actua, està ubicat a la planta baixa de l’edifici de Caldea i té una superfície de 250 metres quadrats distribuïts en dues sales.

Espai d’Innovació d’Andorra

CityScope

La Fundació ActuaTech juntament amb els investigadors de l’MIT Changing Places estan desenvolupant plataformes físiques i digitals, com ara el CityScope, dedicades a la resolució de reptes d’urbanisme i de disseny d’espais.

CityScope

Aprofitament solar en cobertes d’edificis (OBSA)

L’OBSA ha desenvolupat una aplicació informàtica que permet conèixer, als particulars, el potencial d’aprofitament de l’energia solar a les cobertes dels edificis del país.

Aprofitament solar en cobertes d’edificis (OBSA)

Google Business View

El maig del 2013, Actua i Google, van posar en marxa un projecte que tenia per objectiu convertir Andorra en el primer país del món amb tota la seva oferta comercial disponible a Google Maps. Per fer-ho possible, es va utilitzar l’eina Google Street View.

Google Business View

Google Business View

TerMITes

Es tracta d’un conjunt d’eines i sensors (MITs i terMITes) per observar la relació entre el comportament humà i el consum d’energia. La plataforma és un prototip i requereix calibratge i proves addicionals. És per això que s’han desplegat prop de 80 sensors en una escola d’Andorra per recollir dades i estudiar l’impacte real de la vida al centre sobre el consum energètic de l’edifici.
El projecte també té un component educatiu i interactiu, ensenyant als estudiants què són els sensors i com poden interactuar amb ells, i millorant l’experiència de l’usuari.

TerMITes

Persuasive Electric Vehicle (PEV)

El Vehicle Elèctric Persuasiu (PEV) és un projecte que pretén unir les necessitats de la vida diària amb una mobilitat energètica eficient. No obstant això, la tecnologia desenvolupada pel MIT encara necessita ser provada i Andorra és un lloc ideal per a això.

L’objectiu principal és tenir una primera experiència d’assaig a Andorra per a provar aspectes tècnics del PEV, mostrar el potencial d’Andorra com Living Lab i utilitzar el PEV com a plataforma educativa.

Persuasive Electric Vehicle (PEV)

City I/O

City I/O és una plataforma digital de realitat augmentada que permet visualitzar de forma interactiva, i en temps real, la presa de decisions estratègiques dins l’àmbit de l’urbanisme, entre altres.

A més, aprofita les tècniques més avançades de les tecnologies mòbils (aplicacions mòbils i web), per promoure debats oberts entre els professionals i el conjunt de la ciutadania.

City I/O

Et truquem

Et truquem!

Andorra és un país molt interessant per a potenciar l’expansió d’una empresa. A més és un paradís per a viure, segur i amb uns impostos súper justos. Des d’Andorra Business ens van ajudar moltíssim a trobar esdeveniments, llocs i empreses amb qui col·laborar.

Miguel Manterola, CEO de Ship-Quik
Commencal

Andorra és un dels millors llocs del món per a muntar la part de disseny, màrqueting, concepció i enginyeria d’una empresa. Andorra Business ens ajuda a internacionalitzar la nostra empresa amb les seves connexions/contactes per a entrar en mercats on és més complicat instal·lar-se.

Max Commencal, CEO de Commencal
Clinica-Mobile-Andorra-logo

Vam decidir obrir la clínica a Andorra perquè molts dels pilots de Moto GP i Superbike que assessorem viuen aquí com Fabio Quartararo i Pol Espargaró. També perquè hi ha força esportistes d’elit. Andorra Business ens va ajudar a l’hora d’implantar el negoci facilitant-nos la informació de com muntar l’empresa al Principat.

Sergi Zamora - Casos d'èxit Andorra Business

neela-studio-logo-black-PNG

Vam triar venir a Andorra arran de la pandèmia de la Covid i veure que per al nostre projecte podíem muntar un estudi de producció audiovisual i de doblatge al país i treballar internacionalment. A més viure a Andorra és una meravella per als nostres fills per l’entorn i per la gran seguretat.

Sergi Zamora, CEO de Neela Studio
onalabs-logo-black-PNG

Andorra és un lloc perfecte per a desenvolupar i testar totes les nostres innovacions, fer pilots integrals de país i per generar aliances empresarials. L’enclavament en l’àmbit esportiu és impressionant, sobretot gràcies al fet que hi viuen un gran nombre d’esportistes i a què el país considera prioritari el sector.

Elisabeth del Valle, CEO i cofundadora d’Onalabs

La decisió de crear una empresa a Andorra no sols es va produir per les facilitats fiscals, sinó sobretot per l’alta qualitat de vida i la presència de joves amb talent. NP Technology vol créixer al món, ampliant la seva presència en altres països, i Andorra Business ha exercit un paper fonamental ajudant-nos en el nostre procés d’internacionalització.

Marco Di Giampietro, CEO de NP Technology
Echevarne

A partir de la fusió de dos projectes i amb la llei d’inversió estrangera, que obria les portes a la inversió de fora, es va decidir tirar endavant l’obertura del laboratori a Andorra. Esperem seguir creixent tant en la part clínica com en la part industrial i veterinària.

Nice Fruit

Andorra té diversos avantatges que vam valorar molt en el moment de decidir establir-hi l’empresa, com són la seguretat, la legislació i l’estabilitat política. I després d’establir-nos al país, m’ha sorprès com a la gent li encanta viure a Andorra. Hi ha una gran qualitat de vida.

José María Roger, President - Nice Fruit
Fremindtronic

Vam venir a Andorra perquè ens encantava la muntanya, perquè teníem Espanya i França a prop, i sobretot pel marc de seguretat excepcional que ofereix el Principat. Estem molt contents de seguir comptant amb el suport d’Andorra Business, ja que gràcies a ells hem pogut establir molts vincles comercials amb empreses internacionals.

Jacques Gascuel, CEO de Freemindtronic
Farmàcia Meritxell

Tenir el negoci a Andorra no només té beneficis a nivell fiscal. També és més fàcil la burocràcia i projectar-te a nivell internacional. Precisament Andorra Business m’ha ajudat en aquest procés per fer conèixer els meus productes fora del Principat.

dalle-consulting-logo-black-PNG

Vam triar obrir l’empresa a Andorra pel seu entorn natural i per la qualitat de vida que ofereix. Andorra Business ens ha ajudat molt tant en el moment inicial de la nostra implantació al país, proporcionant-nos informació, com a posteriori participant en la primera edició del Programa Growth de creixement empresarial o acollint-nos a les seves subvencions per a empreses.