Casa de la Muntanya

La Casa de la Muntanya és un espai amb l’objectiu de promocionar, difondre i fer reserves de les activitats d’esport i turisme de muntanya. Al mateix temps, permet crear noves activitats que potenciïn aquest sector.

Les instal·lacions es troben al carrer Major número 20 d’Ordino.

Casa de la Muntanya

També té un vessant formativa i potencia el treball conjunt de les empreses de l’àmbit de la muntanya, l’administració pública i les entitats de recerca i innovació.

Qui conforma la Casa de la Muntanya?

L’espai compta amb un equip format per més d’una dotzena de persones de diferents àmbits. Alguns d’ells tan diversos com els següents:

  • L’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya d’Andorra (EFPEM)
  • L’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA)
  • El Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (CENMA)
  • L’Associació de Guies de Muntanya, el clúster d’Esports d’Actua, el Comú d’Ordino, el ministeri de Medi Ambient, Andorra Turisme, les estacions d’esquí del país, i representants de diverses empreses d’esdeveniments esportius, entre d’altres.

Com és Casa de la Muntanya?

La Casa de la Muntanya ocupa dos espais: l’espai interactiu i d’exposició situat a la primera planta, i l’espai de treball col·laboratiu “El Cim” situat a la segona planta, ambdues emplaçades dins les dependències de Casa Ferino al centre vila d’Ordino.

Compta amb un espai interactiu amb zones temàtiques destinat a explorar, interpretar i divulgar informació referent a la muntanya. Amb aquest objectiu, la sala compta amb diversos mitjans audiovisuals i tecnològics que permeten als visitants interactuar amb els continguts.

Les cinc zones temàtiques:

Pantalles tàctils

Quatre pantalles tàctils destinades a la consulta de continguts diversos, entre els quals destaquen informació d’interès sobre el medi natural d’Andorra, una guia de seguretat i bones pràctiques en activitats de muntanya, divulgació de fenòmens de neu i allaus, un visor de la xarxa de camins i senders d’Andorra, jocs i activitats d’educació ambiental, entre d’altres continguts.

Mur interactiu

Zona destinada a l’ambientació amb projeccions d’escenaris naturals de gran format que ofereixin una experiència immersiva al visitant. Es preveu la instal·lació de sistemes experimentals que permetin la interacció entre el visitant i el mur. Actualment al mur s’hi projecta un curt amb panoràmiques de les muntanyes d’Andorra.

Espai multimèdia

Secció de projecció concebuda com poder visualitzar documentals relacionats amb la muntanya.

Maqueta 3D

Projeccions de diferents capes d’informació sobre una maqueta 3D d’Andorra que facilita la interpretació de la orografia i l’ús de les diferents zones del país, així com la integració de simulacions i visualitzacions d’anàlisi espacial. Es preveu l’experimentació amb diferents sistemes d’interacció entre visitant i maqueta. Actualment es pot explorar els diferents ecosistemes d’Andorra en una projecció de 6 minuts de durada.

Espai VR

Ulleres de realitat virtual que permeten explorar el territori de forma immersiva, per explorar els cims dels pic més alts d’Andorra, els estanys menys coneguts o el caliu dels refugis de muntanya.

Al mateix temps, l’espai pot acollir exposicions itinerants i muntatges artístics relacionats amb la muntanya i totes les seves dimensions, pels quals es poden adaptar els continguts de les diferents zones que conformen l’espai.

Actualment s’exposa l’obra SON HÀBITATS, una composició sonora i sensorial dels principals ecosistemes de muntanya (alpí, forestal, rural i aquàtic).

Un espai de promoció i difusió de l’oferta d’activitats de la muntanya

La Casa de la Muntanya és un espai de promoció i difusió de l’oferta d’activitats de la muntanya, des d’una aproximació innovadora i basada en les noves tecnologies. Un espai que també ajudarà a promocionar la candidatura d’Andorra a ser el primer país del món reconegut per la UNESCO com a territori 100% Reserva de la Biosfera. També es vol que esdevingui un punt de trobada entre usuaris i col·lectius relacionats amb la muntanya i les seves pràctiques esportives, essent la Casa de la Muntanya el centre de recepció i informació dels participants i dels seus acompanyants durant grans esdeveniments. Un exemple serà quan se celebrin les proves de l’ANDORRA MULTISPORT FESTIVAL, on s’espera la participació de centenars d’esportistes.

La Casa de la Muntanya és un espai de co-creació que permetrà generar sinèrgies i projectes conjunts entre empreses dedicades a l’àmbit dels esports de muntanya, l’administració pública i els usuaris finals. També s’inclou part dels projectes que es treballaran amb GSIC-MICROSOFT així com amb empreses del país i d’internacionals.

A més potenciarà la transferència del coneixement de la muntanya a múltiples nivells, des de la tecnificació especialitzada, fins a la sensibilització ambiental dels més menuts, en un entorn idoni com és l’espai de creació i exposició dels projectes.

Et truquem

Et truquem!

Fremindtronic
Vam venir a Andorra perquè ens encantava la muntanya, perquè teníem Espanya i França a prop, i sobretot pel marc de seguretat excepcional que ofereix el Principat. Estem molt contents de seguir comptant amb el suport d’Andorra Business, ja que gràcies a ells hem pogut establir molts vincles comercials amb empreses internacionals.

Jacques Gascuel, CEO de Freemindtronic

Echevarne
A partir de la fusió de dos projectes i amb la llei d’inversió estrangera, que obria les portes a la inversió de fora, es va decidir tirar endavant l’obertura del laboratori a Andorra. Esperem seguir creixent tant en la part clínica com en la part industrial i veterinària.

dalle-consulting-logo-black-PNG
Vam triar obrir l’empresa a Andorra pel seu entorn natural i per la qualitat de vida que ofereix. Andorra Business ens ha ajudat molt tant en el moment inicial de la nostra implantació al país, proporcionant-nos informació, com a posteriori participant en la primera edició del Programa Growth de creixement empresarial o acollint-nos a les seves subvencions per a empreses.

Clinica-Mobile-Andorra-logo
Vam decidir obrir la clínica a Andorra perquè molts dels pilots de Moto GP i Superbike que assessorem viuen aquí com Fabio Quartararo i Pol Espargaró. També perquè hi ha força esportistes d’elit. Andorra Business ens va ajudar a l’hora d’implantar el negoci facilitant-nos la informació de com muntar l’empresa al Principat.

Farmàcia Meritxell
Tenir el negoci a Andorra no només té beneficis a nivell fiscal. També és més fàcil la burocràcia i projectar-te a nivell internacional. Precisament Andorra Business m’ha ajudat en aquest procés per fer conèixer els meus productes fora del Principat.


Andorra és un país molt interessant per a potenciar l’expansió d’una empresa. A més és un paradís per a viure, segur i amb uns impostos súper justos. Des d’Andorra Business ens van ajudar moltíssim a trobar esdeveniments, llocs i empreses amb qui col·laborar.
Miguel Manterola, CEO de Ship-Quik

Commencal
Andorra és un dels millors llocs del món per a muntar la part de disseny, màrqueting, concepció i enginyeria d’una empresa. Andorra Business ens ajuda a internacionalitzar la nostra empresa amb les seves connexions/contactes per a entrar en mercats on és més complicat instal·lar-se.

Max Commencal, CEO de Commencal

Nice Fruit
Andorra té diversos avantatges que vam valorar molt en el moment de decidir establir-hi l’empresa, com són la seguretat, la legislació i l’estabilitat política. I després d’establir-nos al país, m’ha sorprès com a la gent li encanta viure a Andorra. Hi ha una gran qualitat de vida.

José María Roger, President - Nice Fruit


La decisió de crear una empresa a Andorra no sols es va produir per les facilitats fiscals, sinó sobretot per l’alta qualitat de vida i la presència de joves amb talent. NP Technology vol créixer al món, ampliant la seva presència en altres països, i Andorra Business ha exercit un paper fonamental ajudant-nos en el nostre procés d’internacionalització.

Marco Di Giampietro, CEO de NP Technology