El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, acompanyat del director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal i la directora de l’Agència Desenvolupament i Inversió, Imma Jiménez, han presentat les línies estratègiques de l’obertura econòmica d’Andorra a l’Associació Empresarial Pedrosa, de l’Hospitalet de Llobregat.

La delegació andorrana ha presentat, davant d’una seixantena d’empresaris, les línies mestres dels grans canvis que s’estan realitzant al Principat d’Andorra i les estratègies de futur que han de generar oportunitats de negoci en sectors com la salut, l’educació, o les noves tecnologies, tots ells lligats al turisme.

Durant la presentació, Missé ha exposat les reformes que s’han fet durant els darrers quatre anys en matèria fiscal i legal per generar un entorn favorable per als negocis. La directora de l’ADI, Imma Jiménez, ha explicat com la Iniciativa Actua ha vertebrat aquest projecte de captació d’inversió a través de l’acompanyament als empresaris, la diversificació de l’economia i la promoció. El director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha parlat del clúster d’innovació, que ha derivat en la creació d’Actua Tech i ha exposat els projectes en què s’està treballant actualment.

A més de les exposicions de la delegació andorrana, la trobada ha servit per establir contacte amb les empreses de l’Associació Empresarial Pedrosa interessades en establir o enfortir els vincles amb Andorra. Entre els empresaris, de diversos sectors econòmics, hi ha hagut especial interès pel desenvolupament del sector mèdic al Principat. Les condicions del Conveni de no Doble Imposició amb Espanya i la disponibilitat de llocs per ubicar les empreses foranes al Principat, han estat altres temes que han volgut comentar els empresaris.

L’Associació Empresarial Pedrosa està formada per prop de 150 empreses de Barcelona, L’Hospitalet i l’Àrea Metropolitana situades al Polígon Pedrosa de l’Hospitalet de Llobregat. Des de l’associació s’engeguen accions conjuntes per assolir reptes de futur i establir una xarxa de relacions i coneixements conjunts.

A la trobada hi ha assistit també el tinent d’alcalde i responsable de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, José Maria García Mompel.