Avui s’ha realitzat la IX trobada dels membres del clúster de salut i benestar de la iniciativa Actua, en la qual la Sra. Angelina Llobet, gerent del Centre Quiropràctic Andorra ha donat a conèixer els beneficis de la quiropràctica. Durant el transcurs de la mateixa sessió, la Sra. LLobet ha informat també que l’associació andorrana de quiropràctica serà una realitat en breu.

La quiropràctica és una ciència reconeguda per l’OMS, inclosa dintre de la branca de les ciències de la salut que s’encarrega dels diagnòstic, tractament i prevenció dels trastorns mecànics del sistema neuronal, muscular i esquelètic i dels efectes d’aquests trastorns sobre el funcionament del sistema nerviós. Amb l’objectiu de potenciar i divulgar aquesta especialitat, així com donar a conèixer el Principat d’Andorra com a destí de benestar i cura, l’Associació Andorrana de Quiropràctica, el Centre Quiropràctic Andorra i altres col·laboradors, organitzaran el primer congrés-seminari de Quiropràctica al Principat el proper mes de setembre.

El congrés comptarà amb la participació de personalitats destacades mundialment dintre d’aquest àmbit, com el Dr. Jean Paul Pianta amb més de quaranta anys d’experiència dintre d’aquest àmbit i defensor de la prevenció activa per reduir les despeses mèdiques. El Dr. Paul ha tractat pacients de renom com la reina Rània de Jordània o el rei de Marroc entre altres. El congrés també comptarà amb la participació del Dr. Jean-Pierre Meersseman, director mèdic del laboratori del AC Milan, que disposa d’amplis en coneixements en l’àmbit de la quiropràctica esportiva.

El congrés que està previst que es celebri els dies 27, 28 i 29 de setembre, estima que comptarà amb la presència d’entre seixanta i vuitanta participants, i acollirà no únicament especialistes i estudiants de la quiropràctica, sinó també serà igualment obert al públic general.