El clúster de salut i benestar ha celebrat la seva 19a reunió de treball al nou centre residencial la Salita i ha comptat amb la presència d’una cinquantena de participants. En el marc d’una de les iniciatives relacionades amb la salut i el benestar que han vist la llum recentment, s’han exposat els darrers passos fets des del clúster i els impulsors del clúster mèdic han presentat la seva iniciativa per oferir un turisme sanitari de qualitat i amb el major nombre de professionals i serveis mèdics possible.

El secretari d’Estat per la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, ha indicat que la iniciativa del turisme mèdic encaixa perfectament en l’acció que es pilota des d’Actua, i de fet en el darrer Consell d’Administració de l’ADI es va tractar l’estratègia i el model de turisme mèdic que es vol. Així, ha indicat que una de les prioritats és treballar en una plataforma que permeti la comercialització integrada de la oferta mèdica de turisme. És per això que Missé ha celebrat que la iniciativa privada esdevingui un exemple en el marc del que es treballa a la iniciativa Actua i que es vol estendre també als altres clústers.

El doctor Francisco López Gil, de DermAndTek, i Sergi Valls, de VallmedicVision han presentat la iniciativa del turisme mèdic que ja compta amb la participació d’onze empreses.

Els impulsors de la iniciativa del clúster mèdic han explicat que el seu projecte va néixer arran de l’interès del Govern de promocionar el turisme de salut, però també per la seva pròpia voluntat d’arribar a clients de fora del país i de convertir Andorra en una destinació de turisme mèdic.

Així, han assenyalat que les exigències per poder formar part de la iniciativa del turisme mèdic requereixen la qualitat de les instal·lacions i equipaments, la competència dels professionals que hi treballen, un quadre mèdic amb especialistes, disposar de certificacions, de centres de referència, tenir una bona disponibilitat perquè els clients hi puguin accedir sense llargues llistes d’espera, i combinar els serveis amb ofertes turístiques que puguin interessar els clients.

Els propers passos que engegaran des del clúster seran implicar els actors relacionats amb la salut i ampliar les especialitats que s’ofereixen dins del turisme mèdic incloent la medicina cardiovascular, medicina esportiva, la ginecologia, traumatologia i oncologia.

A més, es crearà una marca paraigua que inclourà tots aquests implicats, es treballarà en paquets turístics atractius que incloguin l’oferta mèdica, hotelera i de wellness, i es volen incloure els paquets de serveis a la web d’Andorra Turisme.

En el marc de la reunió del clúster d’aquest dimecres, la directora d’Andorra Desenvolupament i Inversió, Imma Jiménez, ha presentat a la cinquantena d’assistents l’estratègia d’Actua per als propers anys, que estarà centrada en ajudar els empresaris a desenvolupar els seus projectes.

Andorra Telecom també ha presentat el seu producte ja comercialitzat de e-Health i e-home en què persones amb un grau de discapacitat i dependència poden viure soles a casa connectades amb els seus familiars a través d’un geo localitzador i una polsera.

D’altra banda, aquest dimecres a la tarda el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, i la directora de l’ADI, Imma Jiménez, han presentat la iniciativa Actua i el clúster de sanitat i el potencial de cooperació en aquest àmbit davant una delegació francesa desplaçada a Andorra. En la reunió també ha participat l’ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodríguez, i la delegació francesa ha estat encapçalada per l’ambaixadora de França, Ginette de Matha, i la prefecta de l’Arieja, Marie Lajus.