El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha presentat aquest dijous juntament amb el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, i el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS), Marc Pantebre, la nova oficina Actua Corner. Aquest espai s’ubica a la planta baixa de l’edifici administratiu del Govern – davant de Tràmits – i unifica des d’avui totes les consultes empresarials no només dels petits empresaris, com fins ara feia el Servei d’Atenció a la Petita Empresa (SAPE), sinó també totes aquelles demandes d’informació que fins ara s’acollien en el marc de la iniciativa Actua a la segona planta de l’edifici administratiu del Prat del Rull.

Alcobé ha resumit que l’objectiu de l’Actua Corner és “apropar la iniciativa Actua al ciutadà, oferint informació i servei a tots els empresaris”, des del petit emprenedor que planteja les seves consultes relacionades amb el funcionament del dia a dia dels seus negocis, fins aquells empresaris que cerquen informació sobre processos com la inversió estrangera o la recerca de mecanismes que ajudin a fer reeixir les iniciatives empresarials.

En aquest sentit, Pantebre ha destacat la importància de la “extraordinària sinèrgia” entre la iniciativa Actua i la CCIS, mentre que Missé ha precisat que el fet de “continuar vinculats amb la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis és primordial per poder garantir la connexió amb el sector privat”. A nivell específic, el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica ha assenyalat que els inversors estrangers necessiten en moltes ocasions prendre també contacte amb l’entramat empresarial andorrà a l’hora de buscar col·laboradors, compartir part de les inversions o avançar a nivell pràctic en matèries com la recerca de locals comercials, entre d’altres sinèrgies.
Missé ha apuntat que el motiu que ha portat al Govern a buscar un punt cèntric i molt accessible al ciutadà com la planta baixa de l’edifici administratiu del Govern a l’hora d’ubicar l’Actua Corner ha estat la dificultat que suposava per a molts empresaris conèixer i ubicar amb facilitat l’anterior oficina a l’edifici del Prat del Rull, que ja ha acollit unes 1.100 consultes presencials des de la seva entrada en funcionament. Aquest fet, sumat a la coincidència amb una gran part de les consultes que fins ara es registraven al SAPE – 5.500 des de l’entrada en funcionament al 2011, segons ha recordat Pantebre – han derivat en la unificació de totes dues oficines en el nou Actua Corner.

El denominador comú entre les consultes que registrava el SAPE i que també eren compartides per l’oficina d’Actua eren totes aquelles qüestions relacionades amb la creació d’empreses, inversió estrangera i preguntes de tipus mercantil. Aquesta duplicitat, sumada al fet que el SAPE cada cop acollia menys consultes relaciones amb el nou marc comptable i societari al Principat, un cop aquest ja porta diversos exercicis en funcionament, han contribuït a que l’Actua Corner pugui acollir de manera global aquest nou enfocament com a punt únic de consulta empresarial, amb 3 tècnics especialistes al servei del ciutadà.

Missé ha resumit que els serveis que oferirà la nova oficina són tant d’acompanyament als projectes empresarials com també d’informació en matèria d’inversió estrangera, programes d’ajuts a l’abast dels empresaris, funcionament dels clúster d’Actua, aspectes relacionats amb el Google Business View o preparacions i col·laboracions amb vistes a noves missions econòmiques futures a nivell internacional, entre d’altres. El secretari d’Estat de diversificació econòmica ha conclòs que l’objectiu és el de “transmetre una visió molt transversal a l’empresari amb un sol punt de contacte, continuar millorant l’enllaç amb el sector privat gràcies a l’aliança amb la CCIS i garantir la proactivitat per tal que els projectes avancin de la manera més ràpida possible cap els seus objectius”.

La compareixença ha servit també per exposar dues novetats més en relació a la iniciativa Actua. D’una banda, l’organització de cara al 27 de juny de la Jornada Anual Actua al voltant de la innovació: eines i metodologia, que tindrà com a objectiu la creació d’un mapa d’actius empresarials i obrir la porta a la consolidació del clúster d’Innovació com a una iniciativa en mans del sector privat. D’altra banda, Missé ha avançat que també durant el mes de juny es durà a terme una campanya de promoció del Google Business View, que compta actualment amb el 90% dels comerços del país adherits, per tal d’incrementar la visibilitat als països veïns i continuar potenciant el lligam entre Andorra i la marca Google.
 

Actua Actua
Author: Actua Actua