L’escola andorrana de primera ensenyança d’Andorra la Vella és objecte del projecte TerMITs de sensorització de l’edifici dissenyat per Massachusetts Institute of Technology (MIT) que per primera vegada realitza aquesta prova en un centre escolar fora del seu laboratori.

El projecte s’ha dut a terme dins el marc de col·laboració entre el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i la Fundació ActuaTech, amb la qual el MIT desenvolupa projectes d’innovació i recerca a Andorra. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha explicat que aquest projecte s’inscriu en la reforma educativa basada en l’aprenentatge per competències que s’aplica a l’Escola Andorrana. La prova pilot permet als alumnes interactuar amb les noves tecnologies per aplicar-les al coneixement de l’entorn en general. Jover ha avançat que un cop extretes conclusions positives d’aquesta prova, es podrà exportar a altres centres de l’Escola Andorra, i fins i tot proposar-la altres sistemes educatius.

Tal com ha explicat el coordinador del MIT, Luís Alonso, el projecte consisteix en la instal·lació de 80 sensors, anomenats TerMITs, localitzats en 4 aules, al passadís i als exteriors de la 3a planta de l’escola, que registren diferents dades com la temperatura, el nivell de CO2, els moviments, o la intensitat de la llum, entre d’altres paràmetres. L’objectiu és que els alumnes vegi com el comportament humà té una incidència directa en el consum d’energia, i prenguin consciencia de la importància d’aplicar mesures a favor d’una eficiència energètica.

El director de l’escola, Bruno Bartolomé ha valorat la experiència com un projecte pedagògic de valor, ja que els estudiants poden experimentar i aprendre amb la tecnologia més capdavantera en la seva aplicació quotidiana.

Actua Actua
Author: Actua Actua