La presència d’Andorra a la sisena edició de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC) de Barcelona comença aquest dimarts a les 11:30h amb la inauguració de l’estand d’Actua (Hall 2, Level 0, Stand 451). Posteriorment, a les 12:45h, Kent Larson impartirà la conferència “Towards entrepreneurial, high-performance, livable cities” a l’auditori del congrés. Centrarà el seu discurs a la feina que està desenvolupant el seu grup de recerca i farà referència a diversos projectes testats a Andorra com el CityScope i el Persuasive Electric Vehicle (PEV).

Una estona més tard, a les 14h, el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, intervindrà a la conferència “Big Data for more responsive and human cities” (Room 1) on explicarà com Andorra està creant un marc de referència per al desenvolupament de projectes d’innovació i tecnologia que contribueix a la diversificació econòmica del país i promou la inversió en capital humà i talent local. Amb aquesta visió de transformació s’ha iniciat el projecte Andorra Living Lab de la mà del Changing Places MIT Media Lab.

Les dues intervencions es podran seguir en directe al canal de Periscope: @IniciativaActua.

Projectes espectaculars

D’altra banda, des de les 9h de dimarts 15 de novembre, i fins dijous 17 de novembre a les 18h, es podrà visitar l’estand d’ACTUA on es presentarà el Principat i les seves oportunitats d’inversió. A més es podrà contemplar el primer CityScope ‘andorrà’. Es tracta d’una eina de visualització utilitzada per projectar sobre maquetes físiques diverses dades i estudiar el comportament humà. En l’estand es podran veure anàlisis preliminars sobre turisme en el model 3D d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, com la simulació del flux de persones durant un dia laborable, durant un dia en el qual hi ha hagut actuació del Cirque du Soleil i durant el Tour de France.

La visualització d’aquestes anàlisis —i de simulacions de possibles escenaris— permeten veure tant la mobilitat dels visitants com l’impacte dels esdeveniments en el país. Els resultats de les anàlisis són una variable més a tenir en compte en la presa de decisió i ajudaran a dissenyar estratègies que milloren l’experiència dels visitants.

CityMatrix i AndorrAR

D’altra banda, a l’estand també s’exhibeix un CityMatrix i AndorrAR, que són prototips d’eines de visualització interactives enfocades principalment a la planificació urbanística. AndorrAR busca potenciar la col·laboració en temps real i descentralitzar la participació amb una solució de realitat augmentada. Investigadors del MIT faran demostracions del funcionament d’aquestes eines.

Innovació i col·laboració són dos dels pilars del projecte d’Actua Innovació. Projectes de sensorització en col·laboració amb l’Escola Andorrana, la Universitat d’Andorra i l’Observatori de la Sostenibiitat o el disseny d’un districte d’innovació amb vehicles autònoms són altres iniciatives de les quals se’n podrà saber més detalls en aquesta exposició.

Durant els tres dies del congrès investigadors, empresaris, dirigents i ciutadans d’arreu del món compartiran projectes, idees, visions sobre el desenvolupament de les nostres ciutats i com han de ser aquestes «cities for citizens».

El congrès més important sobre la relació entre la realitat urbana i la revolució tecnològica

L’Smart City Expo World Congress (SCEWC) és la cimera internacional més important del món sobre la relació entre la realitat urbana i la revolució tecnològica. L’any passat van assistir representants de 105 països i va reunir més de 14.000 visitants. Des de la seva primera edició el 2011, ha aconseguit convertir-se en un esdeveniment global de referència per donar suport al desenvolupament de les nostres ciutats. Aquest punt de trobada professional, institucional i social, a més, és una plataforma líder d’idees, treball en xarxa, experiències i acords comercials internacionals al més alt nivell.