Una missió de la iniciativa Actua, encapçalada pel Secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, s’ha desplaçat aquest dijous a Lisboa per participar en un seminari d’Oportunitats i Col·laboració que ha tingut lloc a la seu de l’Agència per la Inversió i Comerç Exterior (AICEP). Durant el seminari, Missé ha presentat el procés d’obertura econòmica, així com les reformes que s’estan duent a terme, amb l’objectiu de posicionar Andorra com una bona destinació per impulsar negocis.

En el marc de la mateixa trobada, el director general de FEDA, Albert Moles, ha parlat dels reptes per Andorra en l’àmbit de l’energia i la tecnologia. Moles ha explicat el treball que des de la parapública s’està efectuant dins de la iniciativa Actua, on FEDA té un paper clau en el lideratge del clúster d’Innovació. També hi ha intervingut l’agregat de Comerç i Turisme de l’Ambaixada a Portugal, Jesús Ramírez, que ha presentat l’estratègia turística d’Andorra.

El seminari ha comptat amb la participació d’una vintena d’empreses portugueses, interessades en invertir a Andorra. El secretari d’Estat, atès l’interès de la trobada, ha plantejat als responsables la possibilitat de realitzar un trobada empresarial a Portugal durant el primer semestre de l’any 2014. En aquesta trobada, es desenvoluparien possibilitats d’inversió i col·laboració entre empreses dels dos països.

En finalitzar el seminari, Missé ha mantingut una trobada amb el secretari d’Estat adjunt d’Economia, Leonardo Matias, i es reunirà divendres al matí amb el secretari d’Estat de Turisme Portuguès, Adolfo Mesquita Nunes.