L’ambaixador de Japó a França i a Andorra, Yoichi Suzuki, ha acollit aquest  dilluns a la seva residència a París al ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i al ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, acompanyats d’una delegació andorrana, per promoure el turisme japonès a Andorra i presentar l’obertura econòmica a un grup de representants d’importants empreses japoneses.

Els dos ministres han informat sobre els atractius turístics que ofereix Andorra i les oportunitats de cooperació en l’àmbit econòmic. El titular d’Exteriors, per la seva banda, ha donat a conèixer als empresaris japonesos els treballs que s’estan duent a terme a través de la iniciativa Actua per diversificar l’economia, promoure la inversió de capital estranger i acompanyar la internacionalització de les empreses andorranes.

El ministre Camp ha explicat l’oferta de turisme de lleure i de muntanya que ofereix el país, la seva important oferta comercial i les noves accions que porta a terme Andorra Turisme per atraure visitants al llarg de tot l’any.

Han acompanyat els ministres, la directora de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Pilar Escaler, Meritxell Armengol, del Departament comercial d’Andorra Turisme, Gemma Arribas, del Departament de promoció econòmica d’Actua i representants de l’Ambaixada d’Andorra a França.

Per part japonesa, cal destacar la participació del president de la Cambra de Comerç i d’Indústria japonesa a França, Ko Takigawa; del director general de l’Organització japonesa del Comerç Exterior – JETRO, Koji Toyokuni; i del representant del Banc del Japó a París, Hiroshi Ota.

També hi han participat representants dels principals tours operadors i de línies aèries que porten turistes japonesos a França així com el director general del Centre japonès de Col·lectivitats Locals a França-CLAIR PARIS. A més, la reunió també ha comptat amb representants del sector industrial, financer i de la gran distribució.