La VIª trobada dels membres del clúster d’educació de la iniciativa Actua, s’ha celebrat aquest dimecres, amb la presentació de diverses ponències. Els socis cofundadors de l’empresa catalana Inpulsa, Lluís Godayol i Jordi Pla, han presentat les activitats que desenvolupen a la seva seu, al centre tecnològic d’Esade Creapolis. Inpulsa aporta elements de gestió i de reflexió als emprenedors amb l’objectiu de dur a terme els seus projectes, saber-los vendre a potencials inversors i que esdevinguin empresaris d’èxit.

La presidenta de la Benjamin Franklin Foundation, Diana O’Doherty ha presentat aquesta escola internacional amb seu a diversos països. La clau d’aquesta escola és reflexionar sobre com potenciar les habilitats cognitives, creatives i motrius dels seus alumnes des de l’inici fins al batxillerat. O´Doherty ha mostrat l’evolució de les escoles internacionals arreu del món i ha exposat idees sobre el que es podria oferir Andorra, tenint en compte el model de país que s’està desenvolupant en base a les noves tecnologies, la salut i el benestar o la educació.

En la jornada d’aquest dimecres s’ha debatut sobre la promoció de la cuina típica andorrana i quines sortides podria tenir a efectes de formacions específiques vinculades amb els actius que el país ja ofereix degut a la seva identitat de país turístic. Carles Flinch, del restaurant Can Manel ha participat en el debat i ha comentat algunes idees esmentades en passats workshops com l’escola d’hosteleria, la promoció de productes de km 0 i la planificació de cursos específics.

Finalment, Rosa Maria Call del Ministeri de l’Interior ha fet una presentació sobre la Llei d’Immigració i algunes de les casuístiques que els professionals i empresaris del sector de l’educació es poden trobar.

Els responsables de la iniciativa Actua mostren la seva satisfacció pel fet que s’estan presentant en tots els workshops oportunitats en diferents sectors, i que en gran part s’estan concretant en la creació d’empreses.

“Després que quasi un any de funcionament de la iniciativa Actua, estem molt satisfets pel volum de participació que hem tingut per part de membres tant del sector privat com del sector públic, així com per la qualitat dels projectes presentats, i les oportunitats que n’han derivat”