El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, s’ha reunit aquest dilluns amb el secretari d’Estat per a l’Alimentació i la Investigació agroalimentària de Portugal, Nuno Brito de Vieira, que es troba de visita al Principat amb motiu de  la promoció dels productes lusitans en una cadena de grans establiments andorrana.

Saboya i Brito han tractat de les possibilitats de cooperació en matèria econòmica entre Andorra i Portugal, en aquest cas centrant-se en el sector primari. Concretament, tots dos representants s’han emplaçat a participar conjuntament en actes de promoció dels productes agroalimentaris a futures fires i actes gastronòmics.

De fet, Brito s’ha reunit també amb tècnics dels departaments de Salut i d’Agricultura per explicar la estratègia d’internacionalització i obertura cap a mercats no comunitaris. Aquestes trobades han permès de fer conèixer la situació del sector agroalimentari a Andorra i a Portugal i d’identificar les bones pràctiques de cada país.

El secretari d’Estat per la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, també s’ha reunit amb Brito, amb el qual ha tractat l’aprofitament de l’experiència de Portugal en l’àmbit agroalimentari i turístic. Tots dos secretaris d’Estat ja van mantenir una primera presa de contacte en el marc de la missió econòmica andorrana a Portugal celebrada el passat mes de maig.

Durant els darrers mesos Andorra ha dut a terme diverses accions per fomentar les oportunitats de cooperació en matèria econòmica amb altres països, com va ser el cas d’aquesta jornada d’oportunitats econòmiques Andorra – Portugal. La sessió va ser organitzada conjuntament pel Govern d’Andorra, l’AICEP (Agència per a les Inversions i el Comerç Exterior de Portugal) i la Cambra de Comerç Indústria i Serveis d’Andorra, i va permetre establir contactes entre empreses andorranes i lusitanes.