El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, ha participat aquest dijous a l’acte de clausura del Taller d’Emprenedors 2014, celebrat a la sala d’actes de la Universitat d’Andorra. En aquesta edició s’han desenvolupat 24 idees de negoci, amb una gran varietat de projectes, segons ha explicat el coordinador del taller, Joan Gonfaus. La majoria dels projectes, un total de 19, han acabat satisfactòriament el curs amb l’elaboració del pla d’empresa, a partir de les 20 sessions formatives (a raó d’una sessió per setmana) celebrades des del passat mes de gener.

En reconeixement a l’esforç dels emprenedors que acaben el taller favorablement, el Govern ha atorgat tres premis als millors plans d’empresa desenvolupats, amb la finalitat d’ajudar-los a posar en marxa la seva empresa real. Aquests premis consisteixen en una gratificació econòmica de 2.000, 1.300 i 700 euros. El primer premi ha estat per un projecte d’agricultura i ramaderia ecològics, mentre que el segon ha estat per un taller artesanal de construcció de guitarres i, en tercer lloc, s’ha guardonat un projecte d’alimentació conscient i saludable.

Missé ha posat l’èmfasi en l’alt grau d’empreses que s’acaben creant com a resultat del taller d’emprenedors, al mateix temps que ha recordat que tots els que ho necessitin compten amb l’Actua Corner com a punt unificador de totes les consultes a nivell empresarial. El secretari d’Estat per la Diversificació Econòmica ha aconsellat als nous emprenedors que apliquin el màxim rigor als seus plans empresarials, així com els coneixements adquirits durant el programa de suport a l’emprenedoria.

El director de l’Escola d’Informàtica i de Gestió de la Universitat d’Andorra, Florenci Pla, ha destacat que l’emprenedoria inclou valors com la valentia, la curiositat, el treball i, especialment, el fet de saber localitzar una necessitat per poder aportar-hi solucions.
El taller ha aportat formació en aspectes com màrqueting, recursos humans, economia i finances o legislació, al mateix temps que han comptat amb un servei de tutories (virtuals i presencials), amb el qual s’ha fet el seguiment de l’evolució dels projectes durant els cinc mesos del Taller.

En 14 edicions del taller hi han participat més de 200 emprenedors, i una bona part d’aquests han acabat creant la seva empresa real, tot i tenint en compte que en edicions anteriors hi havia alumnes de la Universitat d’Andorra que feien el taller com a complement a la seva formació acadèmica.

El Govern d’Andorra està portant a terme –des de l’any 1999– la iniciativa del Taller d’Emprenedors, totalment gratuït per als que hi participen, en col·laboració amb la Universitat d’Andorra i professionals del sector privat. L’objectiu ha estat, des d’aleshores, afavorir la capacitat de crear noves empreses o de liderar projectes empresarials en empreses ja existents.
 

Actua Actua
Author: Actua Actua