El secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, la responsable de diversificació d’Actua, Imma Jiménez, i la tècnica de projectes sanitaris d’Actua, Gemma Arribas, s’han reunit aquest dimarts amb 30 estudiants  de l’Erasmus Mundus European Master in Tourisme Management (EMTM). Es tracta d’un programa màster internacional, amb durada de 2 anys, que es realitza amb la col·laboració i participació de  tres universitats, situades a Dinamarca, Eslovènia i Espanya.

Durant la estada a la universitat de Girona, el Director del programa, el Dr. Jaume Guia, i els alumnes s’han interessat per conèixer la experiència de la iniciativa Actua, la tasca que s’està duent a terme per diversificar la economia andorrana i l’experiència que s’està desenvolupament amb els tres clústers actualment existents: educació, innovació i salut i benestar, tots ells suportats a partir del turisme.

Durant la trobada, Missé ha realitzat una explicació sobre les possibilitats que Andorra ofereix com a país d’inversió, i el treball que s’està efectuant des de la iniciativa Actua per captar inversió estrangera directa. Altres qüestions abordades durant la trobada han servit per clarificar com a partir del turisme es poden generar nous sectors d’activitat. Els alumnes també han mostrat interès per aspectes de l’economia  andorrana com l’elevat volum de les importacions, així com la dependència energètica exterior.