Dia de les noies a les TIC – Lideratge femení al sector de les TIC

Cargando Eventos
Dia-de-les-noies-a-les-TIC---Andorra-Telecom

Esdeveniment Andorra Telecom

Dia de les noies a les TIC – Lideratge femení al sector de les TIC

Lloc: Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Data i hora: Dijous 27 d’abril a les 11 h

Entrada lliure

Ponents:

  • Marta Bertran Ferrer – Enginyeria telemàtica. Estudiant de doctorat al Centre Europeu de Recerca Nuclear (CERN). Premi DonaTIC 2021 en la categoria Estudiant Universitària.
  • Elisenda Bou-Balust – Especialista en intel·ligència artificial i sistemes d’aprenentatge autònom. Enginyera de Telecomunicacions (UPC), Electrònica (ULPGC) i Doctora (UPC-MIT). Premi Fundació Princesa Girona en la categoria d’Empresa.

Segons dades de la Unesco només un 30% de les dones trien graus universitaris de l’àmbit científic o tecnològic arreu del món. Segons dades del Digital Talent Overview 2020 (programa vinculat al Mobile World Capital Barcelona), a Catalunya la presència femenina en posicions de treball en l’àmbit tecnològic se situa només en el 8,6%.

L’any 2011, la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU), organisme internacional especialitzat de les Nacions Unides per a les TIC va instaurar el quart dijous del mes d’abril el Dia Internacional de les Noies a les TIC amb l’objectiu d’encoratjar les vocacions tecnològiques femenines per trencar aquesta gran diferència que encara avui hi ha entre la quantitat d’homes i de dones que exerceixen professions relacionades amb les TIC, així com reduir la bretxa digital.

Andorra Telecom, des del 2012, està desenvolupant diverses activitats orientades a aquest objectiu, i és per això que el pròxim dijous 27 d’abril organitza una sessió de dues conferències realitzades per dones del sector de les TIC sota el nom de «Lideratge femení al sector de les TIC».

Comparteix aquest esdeveniment

Go to Top