Dia de les noies a les TIC – Lideratge femení al sector de les TIC

Chargement Évènements
Dia-de-les-noies-a-les-TIC---Andorra-Telecom

Esdeveniment Andorra Telecom

Dia de les noies a les TIC – Lideratge femení al sector de les TIC

Lloc: Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Data i hora: Dijous 27 d’abril a les 11 h

Entrada lliure

Ponents:

  • Marta Bertran Ferrer – Enginyeria telemàtica. Estudiant de doctorat al Centre Europeu de Recerca Nuclear (CERN). Premi DonaTIC 2021 en la categoria Estudiant Universitària.
  • Elisenda Bou-Balust – Especialista en intel·ligència artificial i sistemes d’aprenentatge autònom. Enginyera de Telecomunicacions (UPC), Electrònica (ULPGC) i Doctora (UPC-MIT). Premi Fundació Princesa Girona en la categoria d’Empresa.

Segons dades de la Unesco només un 30% de les dones trien graus universitaris de l’àmbit científic o tecnològic arreu del món. Segons dades del Digital Talent Overview 2020 (programa vinculat al Mobile World Capital Barcelona), a Catalunya la presència femenina en posicions de treball en l’àmbit tecnològic se situa només en el 8,6%.

L’any 2011, la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU), organisme internacional especialitzat de les Nacions Unides per a les TIC va instaurar el quart dijous del mes d’abril el Dia Internacional de les Noies a les TIC amb l’objectiu d’encoratjar les vocacions tecnològiques femenines per trencar aquesta gran diferència que encara avui hi ha entre la quantitat d’homes i de dones que exerceixen professions relacionades amb les TIC, així com reduir la bretxa digital.

Andorra Telecom, des del 2012, està desenvolupant diverses activitats orientades a aquest objectiu, i és per això que el pròxim dijous 27 d’abril organitza una sessió de dues conferències realitzades per dones del sector de les TIC sota el nom de « Lideratge femení al sector de les TIC ».

Comparteix aquest esdeveniment

Go to Top