Informations de base

Andorra Business peut vous fournir des informations sur les points suivants :

 • les différents types de sociétés

 • l’ouverture d’un commerce en Andorre

 • la fiscalité sur le territoire andorran

 • l’immigration

 • la sécurité sociale andorrane

 • Autres

Informations de base

Créer une société

Pour monter ou créer une entreprise en Andorre, vous devez commencer par créer une société. Si vous avez la nationalité andorrane ou votre résidence en Andorre et que vous souhaitez créer une société en Andorre, il vous suffit de réserver la dénomination sociale que vous utiliserez, de déposer le capital social auprès d’un organisme bancaire andorran et de finaliser la création de l’entreprise en établissant un acte authentique devant notaire. L’enregistrement de la société au Registre de Societats (Registre des sociétés) est automatique.*

Si vous ne possédez pas la nationalité andorrane, contactez-nous et nous vous guiderons.

*Pour exercer une activité commerciale, industrielle ou de prestation de service, une société andorrane doit disposer des autorisations administratives requises.

 • Réservation de
  la dénomination
  sociale
 • Captila Social
 • Dépôt du
  capital
  sociale
 • Notari
 • Création de
  l’entreprise
  devant notaire
 • Registre Cocietats
 • Enregistrement
  au Registre des
  sociétés

Ouvrir un commerce

Pour ouvrir un commerce en Andorre, il vous suffit de réserver le nom commercial que vous souhaitez utiliser, que votre entreprise soit une société andorrane ou que vous soyez un travailleur indépendant résidant en Andorre. Vous pouvez ouvrir votre établissement auprès du Comú de n’importe quelle ville (parròquia).

Outre ce nom commercial, vous devez disposer d’un local adéquat (d’une superficie minimum de 20 m2, équipé d’une installation électrique et d’extincteurs qui doivent être installés et entretenus) et demander l’ouverture du commerce auprès du Comú de votre choix*.

Pour les travailleurs indépendants exerçant une profession libérale, l’ouverture d’un commerce est facultative.

* Pour certaines activités, des conditions supplémentaires pourront être exigées.

 • Réservation de
  la dénomination
  commercial
 • Local
 • Local
  (20 m2
  minimum)
 • Obertura Comerç
 • Demande
  d’ouverture
  d’un commerce

Nous vous appelons

Nous vous appelons

Services que nous offronsServices que nous offrons

Support dans le processus

Support dans le processus

de constitution
de votre société

Solliciter l’information

Connecter avec les acteurs clés

Connecter

votre entreprise avec les
acteurs clés du pays

Solliciter l’information

Faciliter les informations

Faciliter les informations

nécessaires afin de vous
assurer la viabilité de votre projet

Solliciter l’information

Formulaire de contact

Vous souhaitez plus d’informations? Laissez-nous vos coordonnées et nous vous contacterons.

 • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
Miguel-Jaques

Fremindtronic
Vam venir a Andorra perquè ens encantava la muntanya, perquè teníem Espanya i França a prop, i sobretot pel marc de seguretat excepcional que ofereix el Principat. Estem molt contents de seguir comptant amb el suport d’Andorra Business, ja que gràcies a ells hem pogut establir molts vincles comercials amb empreses internacionals.

Jacques Gascuel, CEO de Freemindtronic
Nice Fruit

Nice Fruit
Andorra té diversos avantatges que vam valorar molt en el moment de decidir establir-hi l’empresa, com són la seguretat, la legislació i l’estabilitat política. I després d’establir-nos al país, m’ha sorprès com a la gent li encanta viure a Andorra. Hi ha una gran qualitat de vida.

José María Roger, President - Nice Fruit
Max-Commencal

Commencal
Andorra és un dels millors llocs del món per a muntar la part de disseny, màrqueting, concepció i enginyeria d’una empresa. Andorra Business ens ajuda a internacionalitzar la nostra empresa amb les seves connexions/contactes per a entrar en mercats on és més complicat instal·lar-se.

Max Commencal, CEO de Commencal
Elia-Villa

Clinica-Mobile-Andorra-logo
Vam decidir obrir la clínica a Andorra perquè molts dels pilots de Moto GP i Superbike que assessorem viuen aquí com Fabio Quartararo i Pol Espargaró. També perquè hi ha força esportistes d’elit. Andorra Business ens va ajudar a l’hora d’implantar el negoci facilitant-nos la informació de com muntar l’empresa al Principat.

Meritxell Martí

Farmàcia Meritxell
Tenir el negoci a Andorra no només té beneficis a nivell fiscal. També és més fàcil la burocràcia i projectar-te a nivell internacional. Precisament Andorra Business m’ha ajudat en aquest procés per fer conèixer els meus productes fora del Principat.

Miguel-Manterola

Andorra és un país molt interessant per a potenciar l’expansió d’una empresa. A més és un paradís per a viure, segur i amb uns impostos súper justos. Des d’Andorra Business ens van ajudar moltíssim a trobar esdeveniments, llocs i empreses amb qui col·laborar.
Miguel Manterola, CEO de Ship-Quik
Echevarne

Echevarne
A partir de la fusió de dos projectes i amb la llei d’inversió estrangera, que obria les portes a la inversió de fora, es va decidir tirar endavant l’obertura del laboratori a Andorra. Esperem seguir creixent tant en la part clínica com en la part industrial i veterinària.