15 Empreses van ser seleccionades per aprofitar el Programa Growth 2020

Les empreses seleccionades van rebre més de 80 hores de coneixement especialitzat i impartit per professionals del món de l’empresa.

Al començar el programa i després d’una fase de diagnosi, cada empresa va disposar d’un Pla de Creixement totalment personalitzat que incloïa un mix de 33 hores de mentoria individual en les següents àrees de treball, sempre segons les seves necessitats:

  • Màrqueting: digital i tradicional
  • Comercialització i vendes
  • Finances
  • Estratègia, organització i lideratge
  • Internacionalització

A més de 40 hores de formació grupal en les mateixes especialitats i 15 de sessions especials.

En total:

  • 33 hores de mentoria personalitzada i adaptada a les seves necessitats
  • 40 hores de formació grupal per experts punters
  • 15 hores de sessions extres
Speech finalistes Growth 2020
Speech Finalistes GROWTH 2020 03

Com es va fer la tria per al Programa Growth 2020?

En primer lloc, de totes les empreses que es van presentar es van escollir 50 que van gaudir d’un diagnòstic empresarial que oferia a l’empresa una radiografia de les seves àrees de millora i desenvolupament (valorada en 500 euros).

En segon lloc, d’aquestes 50 es va triar les 20 empreses que participarien en una classe magistral en pitch empresarial on van defensar la seva candidatura.

Finalment, 15 empreses Growth, van tenir l’oportunitat de realitzar el programa sencer.

Els mentors i tutors

Els mentors i tutors, són els professionals del país, seleccionats entre experts en cada especialització concreta, que van acompanyar les empreses en el seu Pla de Creixement individual.

Vam seleccionar professionals del país amb experiència i expertesa provada en el seu camp.

Els professionals van ser els següents:

MARQUÈTING DIGITAL I TRADICIONAL

Anna Rodríguez Ferrer
Anna Rodríguez Ferrer
Fundadora i directora de Wow comunicació. Compta amb més de 15 anys d’experiència en projectes de comunicació de marca per empreses d’Espanya i Andorra. Transports Metropolitans de Barcelona, Ajuntament de Barcelona, Camper, Cadbury, Honda, Grandvalira, Andorra Turisme, Caldea i Govern d’Andorra són alguns dels clients pels qui ha treballat.
Fernando Ramoneda
Fernando Ramoneda
Més de 10 anys en consultoria estratègica Digital, professor de Marketing Digital en Inesdi Digital Business School, Enginyer i Economista, ha desenvolupat la seva carrera professional en varies multinacionals.
Jeniffer Ferrer
Jeniffer Ferrer
Més de vint anys d’experiència en l’àrea del màrqueting, la publicitat i la imatge corporativa. És directora de màrqueting, imatge i comunicació corporativa de Vallnord – Pal Arinsal. Com a membre del comitè organitzador, ha estat directora de màrqueting i comunicació de la Copa del Món UCI de BTT, i també de la Copa del Món ISMF d’Esquí de Muntanya 2020.

COMERCIALITZACIÓ I VENDES

Christian Palau
Christian Palau
Director Comercial/ Màrqueting i Estratègia de Pic Negre I Shusski des de l’any 2018. Més de 20 anys experiència en les àrees de Màrqueting, comercial i estratègia de negoci d’empreses com Anuntis, Fotocasa, Infojobs.net, i altres. Professor en diverses escoles de negoci en les àrees de Màrqueting/ comercial/ Estratègia de negoci i economia digital: Esic Business School; The Valley Business School; Harbour Space Business School.
Ivan Armengod
Ivan Armengod
Adjunt a Direcció General del Grup Pyrénées i director de Grans Magatzems Pyrénées. Anteriorment càrrecs directius a ViaModa, Farmacia Galeno, etc… Diplomat en ADE, Màster Universitari UOC, PDD Iese, Diplomatura Marketing i Marketing Directe a EADA, RRHH a Esade, EFA a IEF, Dibex a ISDI.
Àngel Espar
Àngel Espar
Actualment, soci-fundador de Ingeni Coworking i també soci-director de Ideand Consulting, llicenciat en ADE al IQS. MBA al IESE. De vocació emprenedora, disposa de sòlida experiència en àrees de desenvolupament de negoci, finances i operacions. Especial focus en processos de reorganització i creixement empresarial.

FINANCES

Anna Escoriza
Anna Escoriza
Llicenciada en Econòmiques per la Universitat de Barcelona, CEFA (Certified European Financial Analyst) i CFA ( Chartered Financial Analyst) amb 25 anys d’experiència en el sector financer, ocupant càrrecs d’alta direcció en entitat bancària durant més de 10 anys. Actualment desempenya funcions d’assessorament financer a AlfaQuest Saboya Assessors, entitat financera a la que es va incorporar a l’octubre 2019.
Alberto Rossi
Alberto Rossi
Emprenedor de vocació en diversos sectors , es soci fundador de la Consultora Estratègica In Movement! a Andorra i Espanya i ha consolidat la seva formació financera en els sectors de la banca, les finances i el món immobiliari acompanyant sempre la gestió de la direcció. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UB, Assessor Financer Europeu i Postgrau en IESE i Institut d’Empresa.
Jaume Torres Segura
Jaume Torres Segura
Actualment és soci fundador d’Ancei Consultoria Estratègica Internacional, i del British College of Andorra. Més de 20 anys d’experiència en Fiscalitat Internacional. Conseller en diferents empreses del sector de la cosmètica, farmacèutica i altres. Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i MBA (especialitat Financers) a ESADE Barcelona.

ESTRATÈGIA, LIDERATGE I ORGANITZACIÓ

Mercè Arderiu Huix
Mercè Arderiu Huix
Llicenciada en Dret UB. Màster en Direcció i Administració d’Empreses per ESADE. Postgrau en Mediació UDA. Sòcia- Consultora de Lidera. Aporta àmplia experiència com a consultora i formadora en processos de transformació organitzativa.
Anna Bentanachs Gonzalez
Anna Bentanachs Gonzalez
Dirigeix l’àrea de formació i consultoria a CERQUEDA RH. Sòcia-fundadora a KAXI COACHING (BCN), projecte en el que es desenvolupa com a coach per a directius, executius i equips. 20 anys d’experiència en consultoria de recursos humans per a PIMES. Professional Certified Coach (ICF). Màster en PNL acreditada per la AEPNL. Direcció Avançada en RH per ESADE. Empresarials UB.
Elisa Fité
Elisa Fité
Sòcia fundadora i directora de l’empresa andorrana OPCIÓ – Recursos Humans en la que coordina tots el projectes de millora de processos i persones realitzats en organitzacions andorranes. Acompanya la transformació cultural i la dels equips: drivers, competències, lideratge i estructura organitzativa..

INTERNACIONALITZACIÓ

Carl De Smedt
Carl De Smedt
CFO & Director de Serveis Corporatius de Grandvalira – Saetde. Ha ocupat càrrecs executius durant 15 anys en l’empresa farmacèutica Novartis com a Director Financer de les divisions de Eyecare i Consumer Health a Espanya i com a CFO Internacional de la divisió de Eyecare amb seu a Suïssa. És inversor i mentor de start-ups tecnològiques espanyoles amb presència internacional. De formació és MBA per la Universitat de Lovaina (Bèlgica), amb postgraus de Harvard i Insead.
Alex Requesens
Alex Requesens
Més de 10 anys d’experiència en Departaments Comercials i d’Operacions, i també amb sectors com les energies renovables, telecomunicacions, construcció i alimentació. Expert en estratègia empresarial, start-ups, relacions internacionals i expansió de negocis. Anteriorment càrrecs directius a MIPA Espanya, Picktum, iEnergy, i president del Consell d’Administració a BWP Montenegro.

Classes grupals

Les classes grupals es van fer cada dues setmanes en sessions de 3 hores i van ser impartides per professionals de reputació perquè cada sessió fos una classe magistral, pràctica, aplicable i molt enfocada.

Les sessions i els temes principals van ser els següents:

Sessió Dates Àrea de millora Tema principal de les sessions Ponent
1 2 d’octubre Estratègia, lideratge i organització Estratègia la clau de l’èxit David Tomás
2 16 d’octubre Estratègia, lideratge i organització Lideratge i organització d’equips de treball David Tomás
3 6 de novembre Màrqueting digital i tradicional Màrqueting de guerrilla aplicat a casos reals Montserrat Peñarroya
4 13 de novembre Finances Finances per no financers Jordi Fabregat
5 27 de novembre Comercialització i vendes Accions per augmentar les vendes Xavier Canadell
6 4 de desembre Màrqueting digital i tradicional Accions de màrqueting digital per vendre més Montserrat Peñarroya
7 18 de desembre Internacionalització Com preparar l’empresa per internacionalitzar Pelayo Corella
8 11 de gener Finances Finances per no financers II Jordi Fabregat
9 22 de gener Comercialització i vendes Com implementar un CRM correctament Xavier Canadell
10 5 de febrer Internacionalització Elaboració dels criteris de selecció de país Pelayo Corella
11 19 de febrer Màrqueting digital i tradicional Accions de màrqueting digital per vendre més II Montserrat Peñarroya
12 8 de març Finances KPI’s financers Jordi Fabregat
13 19 de març Comercialització i vendes El funnel de vendes i KPI’s Xavier Canadell
14 26 de març Internacionalització Eines de promoció internacional Pelayo Corella

Sessions especials

Dates Tema principal de les sessions Ponent
1 9 d’octubre Innovar o…Innovar! NO hi ha alternativa! Sílvia Cunil
www.innovandconsult.com

¡Te llamamos!

¡Te llamamos!
dalle-consulting-logo-black-PNG

Elegimos abrir la empresa en Andorra por su entorno natural y por la calidad de vida que ofrece. Andorra Business nos ha ayudado mucho tanto en el momento inicial de nuestra implantación al país, proporcionándonos información, como a posteriori participando en la primera edición del Programa Growth de crecimiento empresarial o acogiéndonos a sus subvenciones para empresas.

Andorra es un país muy interesante para potenciar la expansión de una empresa. Además, es un paraíso para vivir, seguro y con unos impuestos muy justos. En Andorra Business nos ayudaron muchísimo a encontrar eventos, lugares y empresas con quienes colaborar.

Miguel Manterola, CEO de Ship-Quik

La decisión de crear una empresa en Andorra no solo se produjo por las facilidades fiscales, sino sobre todo por el alta calidad de vida y la presencia de jóvenes con talento. NP Technology quiere crecer en el mundo, ampliando su presencia en otros países, y Andorra Business ha ejercido un papel fundamental ayudándonos en nuestro proceso de internacionalización.

Marco Di Giampietro, CEO de NP Technology
Commencal

Andorra es uno de los mejores lugares del mundo para montar la parte de diseño, marketing, concepción e ingeniería de una empresa. Andorra Business nos ayuda a internacionalizar nuestra empresa con sus conexiones/contactos para entrar en mercados donde es más complicado instalarse.

Max Commencal, CEO de Commencal
Elisabeth del Valle - Casos d'èxit Andorra Business
onalabs-logo-black-PNG

Andorra es un lugar perfecto para desarrollar y testar todas nuestras innovaciones, hacer pilotos integrales de país y para generar alianzas empresariales. El enclave en el ámbito deportivo es impresionante, sobre todo gracias al hecho que en él viven un gran número de deportistas y a que el país considera prioritario el sector.

Elisabeth del Valle, CEO y cofundadora de Onalabs
Fremindtronic

Vinimos a Andorra porque nos encantaba la montaña, porque teníamos España y Francia cerca, y sobre todo por el marco de seguridad excepcional que ofrece el Principado. Estamos muy contentos de seguir contando con el apoyo de Andorra Business, ya que gracias a ellos hemos podido establecer muchos vínculos comerciales con empresas internacionales.

Jacques Gascuel, CEO de Freemindtronic
Echevarne

A partir de la fusión de dos proyectos y con la ley de inversión extranjera, que abría las puertas a la inversión de fuera, se decidió llevar adelante la apertura del laboratorio en Andorra. Esperamos seguir creciendo tanto en la parte clínica como en la parte industrial y veterinaria.

Sergi Zamora - Casos d'èxit Andorra Business
neela-studio-logo-black-PNG

Elegimos venir en Andorra a raíz de la pandemia de la Covid y ver que para nuestro proyecto podíamos montar un estudio de producción audiovisual y de doblaje en el país y trabajar internacionalmente. Además vivir en Andorra es una maravilla para nuestros hijos por el entorno y por la gran seguridad.

Sergi Zamora, CEO de Neela Studio
Nice Fruit

Andorra tiene varias ventajas que valoramos mucho en el momento de decidir establecer la empresa, como son la seguridad, la legislación y la estabilidad política. Y después de establecernos en el país, me ha sorprendido cómo a la gente le encanta vivir en Andorra. Hay una gran calidad de vida.

José María Roger, Presidente - Nice Fruit
Farmàcia Meritxell

Tener el negocio en Andorra no solo tiene beneficios en el ámbito fiscal. También es más fácil la burocracia y proyectarte a escala internacional. Precisamente, Andorra Business me ha ayudado en este proceso para dar a conocer mis productos fuera del Principado.

Clinica-Mobile-Andorra-logo

Decidimos abrir la clínica en Andorra porque muchos de los pilotos de Moto GP y Superbike que asesoramos viven aquí como Fabio Quartararo y Pol Espargaró. También porque hay bastantes deportistas de élite. Andorra Business nos ayudó a la hora de implantar el negocio facilitándonos la información de como montar la empresa en el Principado.