15 Empreses van ser seleccionades per aprofitar el Programa Growth 2020

Les empreses seleccionades van rebre més de 80 hores de coneixement especialitzat i impartit per professionals del món de l’empresa.

Al començar el programa i després d’una fase de diagnosi, cada empresa va disposar d’un Pla de Creixement totalment personalitzat que incloïa un mix de 33 hores de mentoria individual en les següents àrees de treball, sempre segons les seves necessitats:

  • Màrqueting: digital i tradicional
  • Comercialització i vendes
  • Finances
  • Estratègia, organització i lideratge
  • Internacionalització

A més de 40 hores de formació grupal en les mateixes especialitats i 15 de sessions especials.

En total:

  • 33 hores de mentoria personalitzada i adaptada a les seves necessitats
  • 40 hores de formació grupal per experts punters
  • 15 hores de sessions extres
Speech finalistes Growth 2020
Speech Finalistes GROWTH 2020 03

Com es va fer la tria per al Programa Growth 2020?

En primer lloc, de totes les empreses que es van presentar es van escollir 50 que van gaudir d’un diagnòstic empresarial que oferia a l’empresa una radiografia de les seves àrees de millora i desenvolupament (valorada en 500 euros).

En segon lloc, d’aquestes 50 es va triar les 20 empreses que participarien en una classe magistral en pitch empresarial on van defensar la seva candidatura.

Finalment, 15 empreses Growth, van tenir l’oportunitat de realitzar el programa sencer.

Els mentors i tutors

Els mentors i tutors, són els professionals del país, seleccionats entre experts en cada especialització concreta, que van acompanyar les empreses en el seu Pla de Creixement individual.

Vam seleccionar professionals del país amb experiència i expertesa provada en el seu camp.

Els professionals van ser els següents:

MARQUÈTING DIGITAL I TRADICIONAL

Anna Rodríguez Ferrer
Anna Rodríguez Ferrer
Fundadora i directora de Wow comunicació. Compta amb més de 15 anys d’experiència en projectes de comunicació de marca per empreses d’Espanya i Andorra. Transports Metropolitans de Barcelona, Ajuntament de Barcelona, Camper, Cadbury, Honda, Grandvalira, Andorra Turisme, Caldea i Govern d’Andorra són alguns dels clients pels qui ha treballat.
Fernando Ramoneda
Fernando Ramoneda
Més de 10 anys en consultoria estratègica Digital, professor de Marketing Digital en Inesdi Digital Business School, Enginyer i Economista, ha desenvolupat la seva carrera professional en varies multinacionals.
Jeniffer Ferrer
Jeniffer Ferrer
Més de vint anys d’experiència en l’àrea del màrqueting, la publicitat i la imatge corporativa. És directora de màrqueting, imatge i comunicació corporativa de Vallnord – Pal Arinsal. Com a membre del comitè organitzador, ha estat directora de màrqueting i comunicació de la Copa del Món UCI de BTT, i també de la Copa del Món ISMF d’Esquí de Muntanya 2020.

COMERCIALITZACIÓ I VENDES

Christian Palau
Christian Palau
Director Comercial/ Màrqueting i Estratègia de Pic Negre I Shusski des de l’any 2018. Més de 20 anys experiència en les àrees de Màrqueting, comercial i estratègia de negoci d’empreses com Anuntis, Fotocasa, Infojobs.net, i altres. Professor en diverses escoles de negoci en les àrees de Màrqueting/ comercial/ Estratègia de negoci i economia digital: Esic Business School; The Valley Business School; Harbour Space Business School.
Ivan Armengod
Ivan Armengod
Adjunt a Direcció General del Grup Pyrénées i director de Grans Magatzems Pyrénées. Anteriorment càrrecs directius a ViaModa, Farmacia Galeno, etc… Diplomat en ADE, Màster Universitari UOC, PDD Iese, Diplomatura Marketing i Marketing Directe a EADA, RRHH a Esade, EFA a IEF, Dibex a ISDI.
Àngel Espar
Àngel Espar
Actualment, soci-fundador de Ingeni Coworking i també soci-director de Ideand Consulting, llicenciat en ADE al IQS. MBA al IESE. De vocació emprenedora, disposa de sòlida experiència en àrees de desenvolupament de negoci, finances i operacions. Especial focus en processos de reorganització i creixement empresarial.

FINANCES

Anna Escoriza
Anna Escoriza
Llicenciada en Econòmiques per la Universitat de Barcelona, CEFA (Certified European Financial Analyst) i CFA ( Chartered Financial Analyst) amb 25 anys d’experiència en el sector financer, ocupant càrrecs d’alta direcció en entitat bancària durant més de 10 anys. Actualment desempenya funcions d’assessorament financer a AlfaQuest Saboya Assessors, entitat financera a la que es va incorporar a l’octubre 2019.
Alberto Rossi
Alberto Rossi
Emprenedor de vocació en diversos sectors , es soci fundador de la Consultora Estratègica In Movement! a Andorra i Espanya i ha consolidat la seva formació financera en els sectors de la banca, les finances i el món immobiliari acompanyant sempre la gestió de la direcció. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UB, Assessor Financer Europeu i Postgrau en IESE i Institut d’Empresa.
Jaume Torres Segura
Jaume Torres Segura
Actualment és soci fundador d’Ancei Consultoria Estratègica Internacional, i del British College of Andorra. Més de 20 anys d’experiència en Fiscalitat Internacional. Conseller en diferents empreses del sector de la cosmètica, farmacèutica i altres. Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i MBA (especialitat Financers) a ESADE Barcelona.

ESTRATÈGIA, LIDERATGE I ORGANITZACIÓ

Mercè Arderiu Huix
Mercè Arderiu Huix
Llicenciada en Dret UB. Màster en Direcció i Administració d’Empreses per ESADE. Postgrau en Mediació UDA. Sòcia- Consultora de Lidera. Aporta àmplia experiència com a consultora i formadora en processos de transformació organitzativa.
Anna Bentanachs Gonzalez
Anna Bentanachs Gonzalez
Dirigeix l’àrea de formació i consultoria a CERQUEDA RH. Sòcia-fundadora a KAXI COACHING (BCN), projecte en el que es desenvolupa com a coach per a directius, executius i equips. 20 anys d’experiència en consultoria de recursos humans per a PIMES. Professional Certified Coach (ICF). Màster en PNL acreditada per la AEPNL. Direcció Avançada en RH per ESADE. Empresarials UB.
Elisa Fité
Elisa Fité
Sòcia fundadora i directora de l’empresa andorrana OPCIÓ – Recursos Humans en la que coordina tots el projectes de millora de processos i persones realitzats en organitzacions andorranes. Acompanya la transformació cultural i la dels equips: drivers, competències, lideratge i estructura organitzativa..

INTERNACIONALITZACIÓ

Carl De Smedt
Carl De Smedt
CFO & Director de Serveis Corporatius de Grandvalira – Saetde. Ha ocupat càrrecs executius durant 15 anys en l’empresa farmacèutica Novartis com a Director Financer de les divisions de Eyecare i Consumer Health a Espanya i com a CFO Internacional de la divisió de Eyecare amb seu a Suïssa. És inversor i mentor de start-ups tecnològiques espanyoles amb presència internacional. De formació és MBA per la Universitat de Lovaina (Bèlgica), amb postgraus de Harvard i Insead.
Alex Requesens
Alex Requesens
Més de 10 anys d’experiència en Departaments Comercials i d’Operacions, i també amb sectors com les energies renovables, telecomunicacions, construcció i alimentació. Expert en estratègia empresarial, start-ups, relacions internacionals i expansió de negocis. Anteriorment càrrecs directius a MIPA Espanya, Picktum, iEnergy, i president del Consell d’Administració a BWP Montenegro.

Nous vous appelons

Nous vous appelons
Elisabeth del Valle - Casos d'èxit Andorra Business
onalabs-logo-black-PNG

Andorre est un endroit idéal pour développer et tester toutes nos innovations, pour mettre en oeuvre des projets pilotes nationaux intégraux et pour générer des alliances commerciales. La concentration dans le domaine sportif est impressionnante, notamment grâce au grand nombre de sportifs qui vivent dans le pays, qui considère désormais le secteur comme prioritaire.

Elisabeth del Valle, CEO et co-fondatrice d'Onalabs
Gerard Maravella
balize-logo-black-PNG

Andorre est un endroit idéal pour travailler et établir une entreprise. C’est un pays charmant et familial, avec un environnement naturel spectaculaire et une grande tranquillité, où de nombreuses opportunités commerciales se présentent et où, de plus, il est très facile de résoudre tous les problèmes qui surviennent.

Gerard Marabella, CEO de Balize

Clinica-Mobile-Andorra-logo

Nous avons décidé d’ouvrir la clinique en Andorre car nombreux des pilotes de Moto GP et Superbike que nous conseillons vivent ici, tels que Fabio Quartararo et Pol Espargaró. Aussi parce qu’il y a beaucoup d’athlètes d’élite qui vivent dans le pays. Andorra Business nous a aidé pour l’ouverture en nous fournissant des informations sur la façon de créer l’entreprise dans la Principauté.

Meritxell Martí - Farmacia Meritxell
Farmàcia Meritxell

Le fait d’avoir une entreprise en Andorre ne présente pas seulement des avantages fiscaux. La bureaucratie et la projection à l’international est aussi plus facile. Précisément, Andorra Business m’a aidée dans cette démarche pour faire connaître mes produits en dehors de la Principauté.

La décision de créer une entreprise en Andorre n’a pas seulement été motivée par les facilités fiscales, mais surtout par la qualité de vie élevée et la présence de jeunes talentueux. NP Technology souhaite se développer dans le monde, en étendant sa présence dans d’autres pays, et Andorra Business a joué un rôle important en nous aidant dans notre processus d’internationalisation.

Marco Di Giampietro, CEO de NP Technology
Sergi Zamora - Casos d'èxit Andorra Business

neela-studio-logo-black-PNG

Nous avons choisi de venir en Andorre suite à la pandémie de Covid et nous avons vu la possibilité de créer un studio de production et de doublage audiovisuel dans le pays avec la possibilité de travailler à l’international. De plus, vivre en Andorre est merveilleux pour nos enfants grâce à l’environnement formidable et à la grande sécurité.

Sergi Zamora, PDG de Neela Studio
Joan Muro

Cellab-logo-black-PNG

Le cadre fiscal et les impôts très compétitifs de la Principauté nous permettent d’offrir des prix attractifs à nos clients. De plus, le gouvernement d’Andorre donne la priorité au développement du secteur biotechnologique, auquel nous contribuons en tant que première entreprise de ce type dans le pays.

Jesús-Costa
Centre-Medic-Valira-logo

Nous avons choisi d’établir notre entreprise en Andorre en raison de ses caractéristiques naturelles privilégiées qui en font un pays emblématique, de sa sécurité, de la pression fiscale modérée, et de notre conviction en son fort potentiel pour devenir un hub sanitaire européen.

Nice Fruit

L’Andorre présente plusieurs avantages, que nous avons pris en compte lorsque nous avons pris la décision d’établir notre entreprise dans ce pays, tels que son climat de sécurité, sa législation et sa stabilité politique. Après y avoir installé notre entreprise, j’ai été surpris de voir à quel point les gens sont ravis de vivre ici, car la qualité de vie y est très élevée.

José María Roger, President - Nice Fruit
Commencal

L’Andorre est un des meilleurs endroits à vivre au monde pour y installer la partie du design, marketing, conception et ingénierie d’une compagnie. Andorra Business nous aide à internationaliser notre entreprise grâce à ces connexions pour intégrer des nouveaux marchés qui sont parfois complexes à pénétrer.

Max Commencal, CEO de Commencal
Fremindtronic

Nous sommes venus en Andorre car on adorait la montagne, parce que nous étions proche de l’Espagne et de la France, et surtout à cause du cadre de sécurité qu’offre la Principauté. Nous sommes très contents de continuer à avoir le soutien d’Andorra Business, car grâce à eux nous avons pu tisser de nombreux liens commerciaux avec des entreprises internationales.

Jacques Gascuel, CEO de Freemindtronic