La directora d’Actua, Imma Jiménez, acompanyada d’un dels coordinadors del clúster d’esports, Gorka Aixàs, i de la clúster manager d’ACTinn, Vanesa Arroyo, han explicat aquest divendres 25 de novembre al programa La Rotonda d’Andorra Televisió els principals projectes que s’estan desenvolupant des de l’agència de promoció econòmica d’Andorra.

Jiménez ha recordat que Actua neix de l’obertura econòmica per generar noves activitats al país i millorar la competitivitat de les empreses. També ha recordat com la feina d’Actua s’estructura en tres eixos principals: acompanyament d’inversors i empresaris tant andorrans com internacionals; captació d’inversió estrangera i promoció; i diversificació de l’economia a partir de la feina desenvolupada dins dels clústers.

Per part d’ACTinn, Arroyo, ha recordat que es tracta d’un clúster que va néixer fa 4 anys de la mà de la iniciativa Actua, i que es va privatitzar l’any passat, quan els empresaris decideixen organitzar-se conjuntament per estalviar costos i poder participar en esdeveniments d’interès comú. Per exemple, ha recordat el darrer fòrum d’innovació INNTEC com a mostra de possibles objectius que es poden plantejar en un clúster.

Per la seva banda, Aixàs ha informat de la tasca que realitza el clúster d’esports, indicant que es tracta d’un moviment més jove, però que també busca privatitzar-se. Aixàs ha parlat de fixar objectius interessants i assolibles per les empreses participants, com la creació d’un calendari únic d’esdeveniments esportius o complementar l’oferta esportiva amb la vessant mèdica o nutricional.

Finalment, la directora d’Actua ha detallat els passos duts a terme per altres clústers com el de salut i benestar, o el d’educació, tenint en compte el sector turístic, que no deixa de ser el principal motor econòmic del país.

Aquí pots veure la nostra intervenció al programa.