L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona). Actua ha presenta aquest dimarts 15 de novembre, coincidint amb el primer dia de l’Smart City Expo World Congress com Andorra està aprofitant el fet de ser un país petit per posicionar-se com un « laboratori » on les empreses emergents (« start-up ») desenvolupin els seus projectes tecnològics.

El secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica d’Andorra, Josep Maria Missé, ha subratllat, en diverses intervencions públiques, que ”creiem que el concepte ‘laboratori’ lliga molt bé amb el fet d’oferir una cosa singular a les empreses start-up que puguin tenir un interès a desenvolupar projectes” i ha remarcat que les condicions que pot oferir el país són més interessants per a aquest tipus d’empreses que per a grans multinacionals tecnològiques de llarg recorregut.

Missé ha mostrat diversos projectes Big Data aplicats al país que “han de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i les experiències dels nostres visitants”. A més, ha destacat que el major repte que l’administració té en l’actualitat és crear un ecosistema atractiu, amb espais per als emprenedors.

Per la seva banda, el director del Massachusets Institut of Technology, Kent Larson, ha mostrat, davant un auditori ple de gom a gom, diversos treballs testats al Principat, com el Persuasive Electric Vehicle (PEV) i el CityScope, que és una maqueta on de manera visual es pot veure l’impacte a Andorra de grans esdeveniments com el Tour de France i el Cirq du Soleil.

Aposta per la innovació

Un exemple tangible de l’aposta andorrana per la innovació és el seu desembarcament a l’Smart City Expo World Congress, que ha arrencat al recinte Gran Via de Fira de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). Durant els dies que duri l’esdeveniment, l’espai d’exposició andorrà- serà escenari de trobades amb emprenedors, empresaris i possibles inversors, i es presentaran diversos projectes que s’estan elaborant en col·laboració amb el Massachusetts Institute of Technology (MIT).