“e-Estonia: building the digital society” és el títol de la conferència impartida aquesta tarda pel conseller de Política Digital del Govern de la República d’Estònia, Siim Sikkut. L’acte, organitzat per ACTUA ha estat presentat pel ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya.

Siim Sikkut és assessor polític en temes d’innovació al Govern d’Estònia. Està al càrrec de la coordinació i la planificació de les polítiques d’innovació i la seva aplicació a l’administració.

e-Estònia és una iniciativa del Govern d’aquest país que utilitza solucions tecnològiques per a la interacció entre els organismes governamentals, el govern i els ciutadans. Una eina que facilita i simplifica els tràmits administratius i capacita l’administració pública amb un funcionament més eficient.

Durant la conferència Sikkut ha narrat com es va estructurar aquest sistema que va néixer amb la voluntat d’esdevenir obert i descentralitzat i que es va dissenyar per tal de connectar entre si els diversos serveis i les bases de dades. Una experiència d’èxit, ha explicat l’especialista en innovació, que ha contribuït al creixement d’Estònia durant la darrera dècada.

El ministre Saboya ha explicat en la seva intervenció que la idea de compartir aquesta experiència a Andorra va sorgir durant la visita que es va dur a terme el passat mes de setembre, quan va tenir l’oportunitat de trobar-se amb agents dels sectors de les noves tecnologies dedicats al disseny i la promoció de la e-administració i la utilització de les tecnologies de la informació i de la comunicació. Saboya ha valorat el contingut de la ponència com a instrument per visualitzar millor el què suposa una transformació en l’administració amb els processos associats, un dels projectes que el Govern d’Andorra està impulsant.