El dissabte 24 de setembre es va presentar públicament la primera prova pilot del vehicle elèctric autònom (PEV), un projecte de la Fundació ActuaTech en el marc del conveni de col·laboració amb el Massachusetts Institute of Tecnology (MIT) per potenciar Andorra com a país laboratori “Living lab”. La demostració va tenir lloc a la plaça Coprínceps d’Escaldes- Engordany i va anar a càrrec de l’equip d’investigadors del MIT encapçalat per Kent Larson, director tècnic del departament “Media lab”.

A la presentació va participar el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé; el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover; i el secretari d’Estat de Diversificació econòmica, Josep Maria Missé, a més dels cònsols d’Escaldes-Engordany, Trini Marín i Marc Calvet. El cònsol general dels Estats Units a Andorra, Marcos C. Mandojana, també va assistir.

EL PEV ha estat dissenyat per fomentar hàbits de vida saludables i proporcionar un mitjà de mobilitat sostenible. El vehicle elèctric autònom combina els beneficis del vehicle elèctric, autònom i dels programes d’ús de bicicletes compartides.

Actua Actua
Author: Actua Actua