La campanya de substitució de la telefonia tradicional per la telefonia via fibra òptica és un nou pas cap a la digitalització de les telecomunicacions a Andorra.

Aquest procés ha tingut com a grans fites la instal·lació de la banda ampla a través de la fibra òptica a tot el territori, l’apagada de l’ADSL i ara culmina amb la substitució dels serveis de telefonia sobre coure. El 31 de desembre, tal i com estava anunciat, es va donar per tancada la campanya. El director de Relacions amb el Client d’Andorra Telecom, Josep Vilana, s’ha mostrat aquest dilluns molt satisfet per la resposta dels clients a aquest canvi tecnològic. Actualment hi ha al voltant de 38.000 línies telefòniques que funcionen a través de la fibra òptica.

Vilana ha fet balanç dels resultats finals de la campanya. Tan sols 33 clients empresa i 175 residencials no han donat de baixa les seves línies de coure, tot i que han estat contactats de manera reiterada des d’Andorra Telecom informant-los de la migració. Aquests 208 clients representen un descens del 61,5% respecte el dia 15 de desembre, quan el volum total de clients pendents era de 514. El director de Relacions amb el Client considera que, atès el número global d’usuaris, es tracta d’una xifra molt baixa i ha afegit que l’experiència prèvia a les parròquies d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, on la desconnexió va tenir lloc el passat 30 de juny, evidencia que són línies amb molt poc ús i que l’apagada tindrà escassa incidència.

En aquest sentit, ha apuntat que, en molts casos, corresponen a clients de segona residència o empreses que, tot i tenir fibra òptica, encara mantenen algún servei com el fax en coure. Igualment hi ha usuaris que en lloc de donar-se de baixa han preferit que sigui la mateixa companyia que apagui el servei. En tot cas, des d’Andorra Telecom no es procedirà a la desconnexió de les línies fins el dia 9 de gener per no deixar cap client sense servei durant les festes.
 

Actua Actua
Author: Actua Actua