El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat posa en marxa una enquesta pública per conèixer quins són els hàbits de transport dels ciutadans del Principat, incidint en l’ús i la percepció respecte a la bicicleta com a mitjà de transport al país.
D’aquesta manera es vol conèixer les necessitats de mobilitat de la població, i mesurar la potencialitat d’ús de la bicicleta elèctrica. L’estudi també permetrà determinar els obstacles i aspectes a millorar per a la implementació de la bicicleta com a mitjà de transport al país.
La metodologia de treball es basa en 700 enquestes telefòniques aleatòries a persones majors de 18 anys amb preguntes obertes. Les enquestes per telèfon es complementen amb d’altres realitzades a través d’internet, en les que s’inclouen també trajectes amb google street o maps.
Aquesta acció s’emmarca dins l’estratègia global d’implantació de la mobilitat sostenible i compartida amb bicicleta elèctrica, iniciada amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre Govern, els Comuns i l’ACA el passat 21 de setembre i que es vol posar en funcionament durant el 2017.