El dia 19 de novembre ha tingut lloc a Lisboa la 10a edició del Fòrum Portugal Exportador. El vice-primer ministre portuguès en funcions, el Sr. Paulo Portes, ha destacat la importància del camí sostenible d’una economia que pot ser assolit mitjançant l’equilibri entre tres pilars: el pilar de la inversió, que el Sr. Portas considera ser l’indicador més crític de tots, el pilar de les exportacions, que indica la capacitat d’un país de guanyar quotes de mercat a l’exterior, i el pilar del consum.

El Fòrum ha acollit a gairebé 1.600 inscrits, 90 expositors, 17 càmeres de Comerç i Indústria, 11 associacions empresarials, 6 espais de consultoria internacional, 37 Ambaixades i s’han realitzat 24 workshops i 31 cafès temàtics. En aquest context, la Iniciativa Actua, acompanyada de l’Ambaixador andorrà a Portugal, la 3a Secretaria i la Secretària Administrativa d’aquesta representació diplomàtica, ha volgut aprofitar l’esdeveniment per resoldre dubtes sobre la importació i distribució de béns i serveis a Andorra, prendre contacte amb potencials inversors estrangers i presentar l’obertura econòmica i les tasques que desenvolupa la iniciativa Actua en aquest marc.

Per a més detall sobre el programa: http://www.portugalexportador.pt/

Valorem la Trobada positivament perquè s’han pogut establir 14 contactes reals, un 50% més que en la edició anterior, que representen a 11 empreses portugueses que a priori estarien interessades en comercialitzar els seus productes a Andorra i algunes d’elles preveuen instal·lar-se a Andorra properament. Les empreses que ens han demanat informació són majoritàriament del sector alimentari i en menor proporció del sector serveis i, més concretament, de consultoria. També hem pogut recopilar informació sobre les estratègies implementades per promoure el creixement de la inversió estrangera en països estrangers mitjançant les ambaixades que hi estaven representades.

Actua Actua
Author: Actua Actua