L’alta ocupació als allotjaments i la gran afluència a les estacions d’esquí i eixos comercials del Principat durant el període de vacances nadalenques (23 de desembre a 8 de gener), han contribuït a revifar l’economia i iniciar l’any amb optimisme, segons destaca el Diari d’Andorra a la seva editorial.

Les dues patronals hoteleres coincideixen en la valoració positiva del sector durant les festes, destacant a més que aquesta alta ocupació els ha permès incrementar els preus mitjans de la seva oferta, circumstància reclamada per part de l’empresariat per poder allunyar Andorra de l’anomenat turisme low-cost i millorar el rendiment econòmic del negoci.

Pel que fa a les estacions d’esquí, que també han fet balanç del Nadal, GrandValira i Vallnord, han rebut més esquiadors (+13% i +5% respectivament) que durant el mateix període de l’any passat, malgrat l’absència de precipitacions.

Rècord d’entrada de turistes de la dècada

La xifra de turistes que hi ha hagut al país durant les dues setmanes de vacances nadalenques ha estat, com a mínim, la més alta de la darrera dècada. Segons les dades que va facilitar ahir el Servei de Mobilitat, des del 23 de desembre fins al 8 de gener van entrar al Principat un total de 242.800 vehicles, un 10% més que l’any passat. D’aquests, 172.700 van accedir per la frontera del riu Runer i 70.100 per la del Baladrà.

Amb aquestes dades, l’inici del 2017 comença a bon ritme, confirmant la consolidació de la recuperació de l’economia del Principat i mostrant el canvi de tendència en la millora del poder adquisitiu del turisme que ens visita.