Aquest dilluns s’ha celebrat una nova sessió del clúster de salut i benestar de la iniciativa Actua. En aquesta edició, la seva catorzena, els membres han debatut al voltant del turisme wellness, enfocat com un element que actua en la prevenció de la salut. La trobada ha comptat amb la participació de 42 assistents.

El Ministre de Turisme, Francesc Camp, ha inaugurat la sessió, aportant una visió molt completa de com s’està posicionat el país en matèria turística per indicar posteriorment que el turisme de salut és un mercat encara embrionari, no únicament a Andorra sinó arreu, però amb un gran potencial de creixement. A la vegada, Camp també ha introduït les noves iniciatives de turisme que s’estan oferint i ha destacat els esforços que s’estan efectuant ja actualment des d’Andorra Turisme per promocionar la oferta de salut i wellness ja existent al Principat.

Seguidament, el director adjunt de la secció wellness de Sport Hotels Resorts Spa, Antonio Rodríguez, ha explicat la oferta que l’hotel ofereix en matèria de salut i benestar. En aquest sentit, ha destacat els tractaments exclusius i personalitzats a nivell de bellesa i cosmètica, juntament amb una oferta complementària de SPA. Rodríguez ha posat de manifest que al ciutadà li manca encara una “cultura wellness” i que els centres han de fer molta pedagogia en aquest sentit.

El director adjunt de Caldea/Inuú, Cristian Fernàndez, ha exposat la diferència entre turisme de salut i turisme de benestar: tot i ser complementaris l’un de l’altre, Inúu té una missió més preventiva. És al voltant de 5 temàtiques on giren els diferents tractaments que s’ofereixen a Innú: l’aigua, sensorial, bellesa, equilibri cos-ment i nutrició. També, va destacar que encara hi ha un gran recorregut per endavant, ja que les persones tendeixen per un estil de vida saludable. A Inúu es realitzen puntualment, tallers de caràcter pedagògic, per tal de divulgar aquests hàbits. En la mateixa línia, el Director d’expansió del Grup Roc Blanc, Alex Armengol, ha explicat que la seva oferta també aposta per tractaments preventius.

La sessió ha comptat amb la presència també d’Albert Grau, consultor de Magma Consulting, una empresa que s’encarrega de la direcció de projectes hotelers a Espanya molt focalitzats en el sector turisme de salut. Grau ha posat de manifest que hi ha una creixent demanda d’aquest tipus de serveis per part del turista sènior.

Posteriorment a la sessió, els responsables de la iniciativa Actua han valorat aquest segon any de funcionament de clúster de salut i benestar. El responsable i líder del sector privat, Pascual Gracia, ha manifestat la necessitat que el sector privat faci un pas endavant en la gestió i funcionament del clúster, que fins a la data ha estat conduït principalment des del sector públic. Gracia ha volgut remarcar la necessitat que el sector privat sigui el motor del clúster i que d’administració prengui un rol secundari. A la vegada, ha manifestat la importància de definir una estratègia de comunicació dels treballs que s’estan efectuant, així com del missatge que el clúster vol comunicar.