El clúster d’esports d’ACTUA ha presentat aquest divendres 2 de desembre, davant més de mig centenar d’associats, la primera diagnosi del sector feta al país. Segons els consultors de l’empresa Clúster Development, Maria Pedrals i Oriol Izquierdo, el turisme d’esquí i d’esports de muntanya són els pilars més importants del sector i ara l’objectiu és impulsar un projecte pràctic orientat a totes aquelles empreses del món de l’esport que vulguin créixer, millorar les seves rendibilitats, innovar o internacionalitzar-se.
En aquest sentit, la líder del clúster, Laurence Lestang, ha informat que el treball de la segona fase del projecte, que comença ara, marcarà les estratègies de futur recomanades per als diversos tipus negoci, que han de ser consensuades entre l’administració pública i el sector privat, i que han de servir per millorar la competitivitat.
Per la seva banda, la directora d’ACTUA, Imma Jiménez, ha destacat que aquest estudi “ha de servir per definir accions concretes perquè les empreses puguin créixer i ser més rendibles”, i ha recordat que “el clúster és alhora un espai de trobada i un instrument”.

Més de 3.000 llocs de treball

Aquest primer anàlisi qualitatiu del sector realitzat en els darrers mesos també ha servit per quantificar en uns 200 milions d’euros la facturació de les 92 empreses que formen part del clúster d’esports d’ACTUA i que en conjunt donen feina a 3.252 persones.