El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica i president de la Fundació Actuatech, Josep Maria Missé, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per finançar dos ajuts a l’estudi per al desenvolupament del coneixement i la investigació vinculats als projectes d’innovació impulsats per la Fundació Actuatech.

D’aquesta manera, Actuatech finançarà durant tres anys, un ajut de tercer cicle vinculat als seus projectes fundacionals perquè un estudiant pugui desenvolupar durant tres anys la seva tesi doctoral a la Universitat d’Andorra, iniciant-se aquest ajut durant l’any 2016. L’import de la beca és de 15.000 euros anuals. El Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior serà l’encarregat de publicar-ne pròximament les bases, avaluar-lo, liderar l’adjudicació i realitzar el seguiment d’aquest doctorat.

El mateix Ministeri, per la seva part, finançarà un ajut per fomentar la recerca de temàtica andorrana en l’àmbit dels objectius fundacionals de la Fundació Actuatech per un import de 10.000 euros durant l’any 2016. Aquest ajut ja està convocat i hi ha optat tres projectes, la resolució dels quals es farà pública durant el mes d’octubre.

Els projectes duts a terme per la Fundació Actuatech s’han desenvolupat amb l’objectiu principal de promoure la innovació a Andorra per impulsar els diferents sectors econòmics com són el turisme, les telecomunicacions o la mobilitat. En aquest moment Actuatech col·labora amb el Massachussets Institute of Technology (MIT), des del maig del 2015, en la creació d’un Big Data que ha de proporcionar informació analítica d’Andorra en temps real que permetrà tant al sector públic com al privat desenvolupar plans econòmics al voltant de les dades recollides. Tal com han coincidit Jover i Missé en roda de premsa, cal dotar de contingut i de recorregut aquests projectes generant coneixement entorn dels mateixos per donar continuïtat a aquesta aposta per a la innovació.