El clúster d’Educació de la iniciativa Actua ha celebrat, aquest dimecres, la seva tretzena sessió, i el líder del clúster, Ferran Costa, ha presentat els ponents de la sessió i els projectes que encapçalen, davant una vintena de participants. L’impulsor del projecte de l’Escola d’Hostaleria i Turisme Vatel, David Fraissinet, i la responsable de la delegació andorrana de l’escola, Roser Daban, han presentat el seu projecte per a l’establiment d’aquesta prestigiosa institució educativa al país i han anunciat la seva obertura per aquest proper setembre de 2016.

Vatel oferirà un bàtxelor en turisme, impartit en anglès i castellà, amb l’afany de poder captar alumnat internacional, la titulació del qual serà homologat.

Jean Beauvillain ha presentat Sport-Études Andorra, que proposa un pla d’acompanyament als alumnes (individualitzat o en grups reduïts) de qualsevol sistema educatiu del país a fi de compaginar la vessant esportiva i els estudis. A més, Beauvillain ha informat que estan en contacte amb les diferents federacions per poder oferir el seu pla en qualsevol esport.

Seguidament la doctora Àngels Codina ha explicat la seva experiència arrel de les jornades científiques per una nova perspectiva educativa que va impulsar al país i ha ofert la possibilitat d’aplicar aquest sistema educatiu al país. Codina ha proposat educar els infants treballant en la psicologia i les emocions.

Finalment, el director de Desenvolupament del Centre superior d’hosteleria del mediterrani, Angel Campillo, ha presentat la seva proposta de formació professional al país. El centre ja es troba en fase d’implantació a Sant Julià de Lòria, amb la intenció que estigui en funcionament al setembre del 2016, coincidint amb el nou curs acadèmic.

El centre vol oferir estudis semi presencials adreçats als alumnes del país i, sobretot, de fora, i oferirà també formació continuada a personal que treballa en el sector de l’hosteleria i l’alimentació i màsters especialitzats en aquestes matèries. A través de l’intercanvi d’alumnes, la intenció és portar una gran quantitat d’alumnes d’Europa, Àsia i Sud-Amèrica.