Una cinquantena de persones han participat al segon workshop d’esports de la iniciativa Actua, que ha tingut lloc al Centre de Tecnificació d’Esports d’Ordino (EFPEM).

Els líders del clúster d’esports, Gorka Aixàs i Laurence Lestang han donat la benvinguda als nous membres i han recordat els objectius marcats en la primera sessió del clúster: consolidar i potenciar la marca Andorra, crear sinèrgies amb les empreses externes del sector esportiu, estudiar la viabilitat d’un marc fiscal més afavoridor, ajudar les empreses i esportistes a internacionalitzar-se, i finalment, crear un calendari nacional únic d’esdeveniments.

En aquest sentit, el director de Producte i de Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, ha presentat el calendari d’esdeveniments esportius que patrocina Andorra Turisme.

Destaca, entre altres, la Copa del Món FIS d’esquí alpí femení; el Tour de França; el Campionat del Món FIM de Trial; la Copa del Món UCI de BTT; la Purito; el Trofeu Andros, i altres esdeveniments com la cursa de muntanya clàssica Andorra Ultra Trail, o la més recent Scott 2900 Alpine Run.

Posteriorment, els membres del clúster han establert unes dinàmiques de treball al voltant del calendari i de com encabir la resta de proves que es duen a terme al Principat durant l’any.

Matt Lefort, cofundador de la Scott 2900 Alpine Run, ha estat l’encarregat de presentar la segona edició d’aquesta cursa extrema, que recorre els 7 cims més alts del Principat, repartits en 70 quilòmetres de distància i 6700 metres de desnivell positiu acumulat. Aquesta cursa està limitada a uns 50 corredors de muntanya que acreditin la preparació i l’experiència suficient per poder participar.

Laurence Lestang, líder del clúster d’esports, ha valorat molt positivament aquest segon workshop, donada l’alta participació i les idees que han sorgit durant les dinàmiques de treball. Tanmateix, els resultats assolits van en línia amb els objectius marcats pels responsables del clúster