Aquest dilluns s’ha dut a terme a l’Art Hotel d’Andorra la Vella, l’acte de Google Business View, que ha comptat una nombrosa representació d’empresaris que s’han adherit al projecte de la plataforma de Google.

En l’acte ha assistit el ministre d’Economia i Territori, Sr. Jordi Alcobé, i el secretari d’Estat per la Diversificació Econòmica Sr. Josep Maria Missé, entre altres autoritats.

L’acte ha comptat també amb la Sra. Bárbara Navarro, directora de Polítiques i Afers Públics del sud d’Europa de Google, així com el Sr. David Castro, Program Manager de Google a Suïssa.

El ministre ha inaugurat l’acte valorant que un 95% dels comerços s’han adherit a l’eina de Google Business View, fet que suposa un veritable cas d’èxit al país, gràcies a la implicació del sector privat. Aquest projecte fomenta, amb l’obertura econòmica la millora de la competitivitat de les empreses andorranes i de l’economia del país.

El ministre ha reconegut els esforços que s’estan duent a terme, per exemple dins del clúster d’innovació de la iniciativa Actua, i al posicionament del país com a Smart Country, i ha recordat també altres projectes complementaris com el nou edifici que Andorra Telecom està pensant per a l’Avinguda Meritxell.
Andorra s’associa amb grans marques com Google o com el Cirque du Soleil en aquest esforç continu de millorar el posicionament d’Andorra a nivell internacional.

Per la seva banda,  el Secretari d’Estat Sr. Josep Maria Missé ha recordat els inicis del projecte i s’ha felicitat pels èxits assolits a dia d’avui. Ha explicat que el projecte de Google Business View s’ha desenvolupat en nou mesos, culminant el passat mes de març amb la xifra de 1469 comerços adherits a l’eina de Google. Tanmateix, ha esmentat l’alt grau de satisfacció dels empresaris, i ha remarcat la voluntat de la iniciativa Actua de potenciar la interacció entre el comerç i el consumidor. A partir d’ara es cercaran aplicacions de la plataforma que es complementin amb iniciatives de Smart Country.
Per exemple, Missé comenta que ara cal créixer en funcionalitat per posar la tecnologia de Google al servei dels negocis, per incrementar la oferta i posicionar també la oferta cultural d’Andorra. Els propers passos han d’estar, segons Missé, coordinats amb sector privat, Andorra Turisme, Andorra Telecom o Feda. Finalment, ha esmentat l’aplicació “Tour Dash”, que ha estat aprovada per Google i que s’anirà explicant properament. Aquesta eina permet afegir petits panells d’informació que apareixen al fer el tour virtual de cada negoci.

Per altra banda, David Castro ha recordat l’inici dels contactes de Google amb el Govern d’Andorra fa 2 anys amb el projecte Google Steet View. En aquesta ocasió, presentant l’eina de Business View, Castro ha explicat el funcionament de la plataforma i ha aportant dades, destacant la cobertura de Google Business View en 4 continents i 28 països. No obstant, ha felicitat Andorra per comptar amb un 95% dels comerços adherits, fet que és impensable arreu del món.
En la seva presentació, Castro ha mostrat exemples pràctics sobre les diferents possibilitats que ofereix l’eina de Google i ha esmentat que és vital que el sector privat aporti informació actualitzada sobre la seva oferta, mantenir i reforçar la seva presencia online. També cal animar els clients a utilitzar la plataforma amb ressenyes d’avaluació dels diferents negocis com hotels o restaurants.

Seguidament, el Sr. Joan Prat, gerent dels establiments comercials Via Moda, i la Sra. Elena Millán, directora de recursos humans del Grup Pollyanna, han valorat positivament la seva experiència amb l’eina de Google assegurant que es constaten resultats molt positius a nivell de visites a les pàgines webs, i que alhora permet reforçar el posicionament dels comerços del país.

Per acabar, la Sra. Bárbara Navarro s’ha mostrat “impressionada” amb el que ha pogut viure a Andorra, destacant l’èxit del projecte. Els negocis del país, assegura Navarro, tindran beneficis, ja que s’adapten sens dubte als nous comportaments i patrons dels seus consumidors potencials, i contribuiran a la competitivitat de l’economia del país.