Ahir va tenir lloc l’entrega de premis del concurs Scratch impulsat pel clúster d’educació de la iniciativa Actua.  L’acte va comptar amb una setantena d’assistents entre els quals es trobaven els nens participants, els pares i els professors responsables.

Scratch és un llenguatge de programació visual creat pels tècnics de l’MIT (Massachussetts Institute of Technology) adreçat a nens d’edat compresa entre 8 i 12 anys. Com a temàtica del concurs es va escollir la realització d’una felicitació de Nadal, que en la mesura del possible estés relacionada amb la ciutadania global, i que integrés el màxim d’elements de la cultura Andorrana.

Tres van ser els projectes escollits pel jurat, format per Marc Jover i Quim Torredà, del Ministeri d’Educació; Gemma Arribas, de la iniciativa Actua; Imma Jiménez, responsable de diversificació econòmica d’Actua; i Ferran Costa, líder del clúster d’educació.

Els projectes guanyadors han estat elaborats per: Diego de la Cueva de l’Escola Andorrana d’Ordino, Duncan Houstoun del Col·legi internacional dels Pirineus i Lua Barragan i Isolda Casamajor de l’Escola Andorrana de Sant Julià de Lòria. El premi atorgat als guanyadors ha estat un Lego mindstrom i la resta de participants també han pogut obtenir un petit obsequi per haver participat en el concurs.

El secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, va felicitar a tots els participants i en especial als guanyadors per formar part d’aquest projecte. Entre els guanyadors, la iniciativa Actua ha escollit el projecte elaborat per Lua Barragan i Isolda Casamajor com la felicitació de Nadal que faran servir per desitjar bones festes als seus seguidors.