El consell de Ministres ha aprovat en la sessió celebrada aquest dimecres la constitució de la Fundació ActuaTech, una nova entitat sense ànim de lucre destinada a desenvolupar el projecte d’Smart Country.

La Fundació ActuaTech és fruit de l’aliança del Govern, FEDA, Andorra Telecom i la Universitat d’Andorra per desenvolupar projectes d’interès públic per a la implantació de les noves tecnologies, la diversificació econòmica i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

La Fundació disposarà inicialment dels quatre patrons mencionats però els estatuts contemplen la possibilitat que es puguin ampliar amb dos més, públics o privats. La presidència, que correspon al Govern, serà assumida pel secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i responsable de la Iniciativa Actua, Josep Maria Missé. La vicepresidència, de caràcter rotatori, serà ocupada inicialment pel director general de FEDA, Albert Moles.

El capital fundacional serà de 200.000 euros. La creació d’aquesta entitat, que tindrà la seva seu a les noves oficines de FEDA a Prat de la Creu, no suposarà la contractació de nou personal, sinó que hi col·laborarà el personal de les entitats impulsores que ja treballa en aquests moments en projectes relacionats amb l’Smart Country.

El secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica ha explicat que la Fundació disposa en aquests moments de dues grans línies de treball. La primera és centrada amb la mobilitat i buscar introduir eines i tecnologia que ajudin a millorar la mobilitat de ciutadans i turistes. El segon gran projecte es basa en la recollida del màxim d’informació generada sobre el funcionament de la ciutat per a la millora de serveis públics fonamentals.