El president del clúster d’innovació i de les noves tecnologies d’Andorra (ACTinn), Albert Moles, i el president del clúster de tecnologies de la informació, electrònica i telecomunicacions d’Aragó (Tecnara), Victor Vidal, en presència de la directora d’Actua, Imma Jiménez, han signat aquest dimecres a Andorra la Vella un conveni de col·laboració entre les dues entitats. L’acord permetrà crear sinergies empresarials, compartir coneixements i crear projectes conjunts entre aquestes dues entitats que ja aglutinen més de 120 empreses (+70 Tecnara i 53 ACTinn

La directora d’Actua, Imma Jiménez, ha recordat que “la signatura de l’acord és un dels primers resultats de la trobada amb empresaris aragonesos, organitzada per Actua, el Govern d’Andorra i el Govern d’Aragó, realitzada el passat mes d’abril a Saragossa” i ha destacat el creixement d’aquest clúster d’innovació d’Actua que “en pocs mesos de vida ha passat de tenir una trentena d’associats, a tenir-ne 53”.

Per la seva banda, Albert Moles i Víctor Vidal han coincidit a destacar que “amb aquest projecte en comú volem créixer de la mà, compartir estratègies i coneixements, a més d’organitzar projectes interessants a fi d’augmentar la competitivitat dels dos clústers”.

Dos clústers agermanats

Gràcies a l’acord els dos clústers podran treballar de la mà. ACTinn és el primer clúster de la iniciativa Actua que ha passat a ser liderat pel sector privat. Tecnara és un clúster consolidat a nivell internacional format per empreses tecnològiques d’Aragó. Nascut al 1986, actualment compta amb una facturació de 663 milions d’euros.