El Conveni de no doble imposició signat entre Andorra i la República Portuguesa entrarà en vigor el pròxim 23 d’abril. Aquest serà el cinquè conveni vigent per evitar les dobles imposicions i prevenir l’evasió i el frau fiscal, juntament amb el d’Espanya, França, Luxemburg i Liechtenstein.

Els Governs del Principat d’Andorra i de la República portuguesa s’han comunicat la finalització dels tràmits legislatius per a l’entrada en vigor del Conveni. Així, tal com disposa el mateix acord, l’entrada en vigor del text té efecte transcorreguts trenta dies a comptar de la data de recepció de la darrera notificació que informa per escrit i mitjançant via diplomàtica, de la finalització dels procediments interns de cada país. La nota verbal del Ministeri d’Exteriors portuguès comunicant que s’han finalitzat els requisits legals interns necessaris per a l’entrada en vigor és del 24 de març, el mateix dia que l’ambaixador d’Andorra a Portugal, Jaume Serra, va lliurar l’instrument de ratificació del CDI, signat pels coprínceps.

El Conveni per evitar la doble imposició entre Andorra i Portugal es va signar el 27 de juliol del 2015 entre el ministre andorrà d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i el seu homòleg portuguès en aquell moment, Rui Machete. Posteriorment el Consell General va aprovar la ratificació d’aquest Conveni el 30 de novembre del 2016. L’Assemblea Parlamentària portuguesa ho va fer el 22 de desembre del 2016. El passat 14 de febrer es va publicar el Decret de ratificació del president portuguès, al Diari de la República. La ratificació a Andorra es va fer pública al BOPA el 22 de desembre del 2016.

Els CDI són una peça fonamental per a la diversificació de l’economia andorrana, l’atracció de capital estranger i la internacionalització de les empreses del país, alhora que representen un aval a la reforma fiscal.