La directora de l’agència de promoció econòmica d’Andorra (ACTUA), Imma Jiménez, l’ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodríguez, i el director de Cooperació Internacional de Business France, Philippe Yvergniaux, es van reunir el 27 de març a les oficines de l’agència francesa a París, per tractar temes empresarials d’interès bilateral. La sessió ha servit per començar a treballar en l’organització de les missions econòmiques que tindran lloc a diverses regions franceses. Des de Business France, Yvergniaux s’ha compromès a facilitar a ACTUA l’accés a la xarxa nacional i internacional d’agències econòmiques dels països membres de la francofonia i europeus amb l’objectiu d’augmentar els contactes entre empresaris andorrans i francesos.

A demanda d’ACTUA també s’ha acordat organitzar a Andorra una formació adreçada a agents econòmics del Principat que impartirà un expert de Business France i que se centrarà en estratègies i recomanacions per millorar els processos d’internacionalització de les empreses andorranes. Aquesta jornada tindrà lloc al mes de juny. La reunió també ha servit per conèixer el procés i metodologia emprats per Business France en matèria de captació d’inversió estrangera.

Paral·lelament la directora d’ACTUA, Imma Jiménez, ha informat del procés d’obertura econòmica que s’està desenvolupant a Andorra i de la signatura dels diversos convenis per evitar la doble imposició (CDI). Jiménez també ha presentat el treball que està realitzant l’agència de promoció econòmica i les oportunitats de negoci dels sectors que s’estan potenciant a Andorra, com el de la innovació, el turisme de salut i benestar, i l’educació i els esports.