La directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo, ha signat aquest dimarts 25 de setembre a Toulouse, un conveni de col·laboració amb la Mêlée, el hub tecnològic més important del sud de França. Aquest acord permetrà a les empreses andorranes gaudir de diversos avantatges, com disposar d’un espai físic gratuït de treball a les instal·lacions de coworking de la Mêlée, nous contactes empresarials de l’ecosistema tecnològic, accés a tota l’agenda d’actes i formacions…

Hidalgo, que ha rubricat el conveni amb el president de la Mêlée, Edouard Forzy, ha destacat que “de la mateixa manera que hem tancat acords amb Business France i Barcelona Tech City, el nostre objectiu és facilitar al màxim que les empreses andorranes no només puguin establir nous contactes professionals sinó que també gaudeixin dels beneficis que comporta formar part d’aquestes xarxes empresarials de referència internacional”.

La signatura del contracte ha tingut lloc aprofitant l’esdeveniment tecnològic anual de la Mêlée Numerique, on participen durant cinc dies representants d’un miler d’empreses i startups franceses. Per primera vegada i gràcies a l’acord també han pres part sis empreses andorranes que han pogut fer presentacions dels seus productes i treballar en diverses taules rodones amb professionals del seu sector.  

Per la seva banda, Forzy ha assenyalat que “estem molt agraïts de poder tancar aquest acord amb Andorra i de l’arribada de la delegació d’Andorra a la Mêlée Numérique perquè som veïns i tenim moltes startups a la regió de la mateixa manera que passa a Andorra. Posarem en marxa intercanvis de cooperació” i ha afegit que “la nostra idea és apropar-nos a Andorra en temes que ens interessen com són els relacionats amb el turisme, els esports i blockchain”.

Actua amb les empreses del país

A la jornada d’aquest dimarts també ha estat convidat a participar en una taula rodona, el director d’Actua Innovació, Marc Pons, que ha presentat els projectes andorrans que s’estan desenvolupant en aquest matèria. Pel que fa a la part empresarial, la coordinadora d’Actua Empresa, Anna Estel, ha explicat les noves oportunitats de negoci del Principat. Representants d’empreses andorranes com Full Secure, Soc Creatiu, Imporex, Aramis.ad Soft & Services i Electricchain també han participat activament.

Acord Actua amb Business France
Acord Actua amb Barcelona Tech City
Programa Subvencions Actua Empresa