La directora d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI-Actua), Judit Hidalgo, i el director general de Barcelona Tech City (associació que aglutina a emprenedors i Start-ups dels sectors digital i tecnològic barcelonins), Miquel Martí, han signat aquest dimarts, 23 de gener, en presència del secretari d’Estat per la Diversificació Econòmica i la Innovació, Josep Maria Missé, un conveni que permetrà a les empreses andorranes beneficiar-se de les oportunitats  que ofereix el hub barceloní, tant pel seu desenvolupament tecnològic i digital, com per la seva internacionalització. Per a Barcelona Tech City suposa accedir al moviment emprenedor, empresarial i innovador del Principat i conèixer el resultat de les col·laboracions amb referents d’innovació mundial, como el Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Missé ha assenyalat que “nosaltres esperem que això sigui un programa d’èxit per a les empreses andorranes quer vulguin sortir fora d’Andorra. No hem de perdre mai la perspectiva de la dificultat que té l’empresariat andorrà fora d’Andorra, cal molts recursos i inversió, i és difícil accedir a un ecosistema de tant coneixement com aquest. Posar en valor que les empreses andorranes podran arribar a entrar en contacte amb aquest ecosistema emprenedor de tant valor, pràcticament sense fer cap tipus d’inversió, és una bona notícia”.

Per la seva banda, Hidalgo, ha assegurat que “l’objectiu d’aquest acord és que les empreses andorranes puguin beneficiar-se de les oportunitats que ofereix Barcelona Tech City, tant per al seu desenvolupament tecnològic i digital, com per a la seva internacionalització”. A més les empreses del país tindran un espai de networking a Barcelona on podran establir contacte directe amb un ecosistema innovador de referència internacional.

L’acord està adreçat principalment a les empreses i les startups andorranes amb projectes tecnològics, de digitalització i d’innovació que podran connectar amb professionals de referència internacional. També comptaran amb accés a totes les activitats i formacions organitzades per Barcelona Tech City, i les empreses i entitats andorranes podran fer, a través d’Actua, peticions de formacions específiques.
Andorra es troba actualment en ple desenvolupament de projectes adreçats al foment de la innovació al país en col·laboració amb entitats tan potents com el Massachusetts Institute of Technology (MIT) o Google, i té l’objectiu de posicionar el Principat com un “Living Lab” que li permeti oferir als seus ciutadans i empreses un major accés a la tecnologia i una major adquisició de coneixement per ampliar les seves possibilitats de creixement.

Per a Miquel Martí, director general de Barcelona Tech City, “aquesta unió pot proporcionar nombroses sinèrgies en el desenvolupament de projectes i d’inversió tant per als ciutadans i per les empreses d’Andorra, com per les que formen part del propi hub. Les col·laboracions que manté Iniciativa Actua amb referents de la innovació tecnològica com l’MIT Media Lab i Google permetran que els membres de Barcelona Tech City coneguin de primera mà alguns dels projectes aplicats a Andorra, com són el CityScope o el PEV – Persuasive Electric Vehicle -. Afegir que la dimensió i les característiques demogràfiques del Principat, ofereixen un gran espai de proves per nombroses iniciatives de negoci. Per part nostra, estem encantats d’aportar la nostra experiència i coneixement en la construcció de Barcelona Tech City, que ara ja representa a més de 600 organitzacions. Esperem poder contribuir de forma positiva a la consolidació del teixit emprenedor local.”.

Consulta els avantatges de l’acord entre Actua i Barcelona Tech City.
 

Què és Barcelona Tech City?

Barcelona Tech City és una iniciativa que representa els sectors tecnològic i digital de Barcelona. Entre els seus principals objectius es troben la consolidació de Barcelona en l’àmbit tecnològic, el foment de l’emprenedoria, la connexió amb el talent d’escoles i universitats i la creació d’un marc adequat per la creació de projectes digitals. Amb aquesta darrera incorporació, l’organització es continua consolidant com un dels clústers més importants de la ciutat i també d’Europa, representant a més de 600 empreses del sector digital i tecnològic amb base a Barcelona.

Barcelona Tech City és una organització sense ànim de lucre que té l’objectiu de consolidar i potenciar el sector tecnològic i digital de la ciutat que ha mobilitzat més de 1.200 milions d’euros en els darrers 12 mesos i ocupa a 30.000 professionals, ajudant a posicionar Barcelona com a referent en l’escena tecnològica internacional. Per això treballa amb emprenedors, Start-ups, inversors, grans empreses, incubadores, acceleradores i emprenedors, universitats, escoles de negocis, mitjans de comunicació i altres agents de l’ecosistema ubicats a Barcelona. 

L’associació compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i de partners com la Mobile World Capital Barcelona, CaixaBank, SEAT, ESADE, EPSON, La Vanguardia, LetGo, Airbnb, Ymedia Vizeum, Gas Natural Fenosa o Telefónica Open Future, així com de grans marques com McCann-Ericsson o Rousaud Costas Duran, entre altres. Representa a més de 600 empreses del sector tecnològic i digital a la ciutat.

L’any 2016 Barcelona Tech City va inaugurar Pier01, situat a Palau de Mar, per a crear un dels hubs tecnològics més importants d’Europa. Pier01 acull a més de 100 companyies, entre Start-ups, empreses i iniciatives com el mVentures de la Mobile World Capital Barcelona, Antai Venture Builders, Nuclio Venture Builders, BeMobile, Nuclio, Napptilus, Berepublic, Byhours, Geenapp, Ikomobi, Iris, Holaluz, LetGo y Tiendeo, entre molts altres.