La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha rebut, aquest dimecres 3 de gener del 2018, la visita del vice-primer ministre i ministre d’Afers Exteriors i Europeus de Bèlgica, Didier Reynders. Aquesta ha estat la primera vegada que un ministre d’Afers Exteriors belga visita el Principat.

Els dos ministres han mantingut una reunió de treball per enfortir les relacions bilaterals entre ambdós països. En la reunió s’han tractat diverses qüestions d’àmbit bilateral, i en particular en l’àmbit econòmic i turístic.

Durant la reunió de treball s’ha tractat l’estat de les negociacions per a un Conveni de no doble imposició, que es van iniciar el passat mes d’octubre a Andorra. Actualment les dues delegacions estan treballant el text resultant de la primera ronda de negociacions i els ministres han posat de manifest la seva bona evolució.

D’altra banda, durant la reunió també s’ha tractat el conveni de cooperació policial entre autoritats belgues i andorranes que es va signar el mes de juny del 2016. En el marc del conveni, durant el mes de novembre una delegació de la Policia belga es va desplaçar a Andorra per compartir coneixements amb la Policia andorrana, i ja es preveu una segona trobada que tindrà lloc a Bèlgica. A més, la Policia de Bèlgica elaborarà un pla de formació dirigit específicament als grups d’intervenció i adaptat a les especificitats d’Andorra.

En el marc de la trobada, la delegació andorrana ha exposat la realitat turística del país i les dues parts han acordat enfortir les relacions en aquest àmbit.

Finalment, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, també ha tingut ocasió d’informar el vice-primer ministre belga de l’estat de les negociacions per a un acord d’associació amb la Unió Europea. En aquest sentit, Reynders ha expressat el suport del seu país a Andorra en aquest procés.

Després de la reunió, el vice-primer ministre belga s’ha reunit amb el cap de Govern, Antoni Martí, i ha signat el llibre d’or.

Text i foto: Govern d’Andorra