El director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, i el director adjunt del Cos de Bombers, Jordi Farré, han presentat aquest dilluns, 9 d’octubre, l’abast de l’eina Lifeseeker, un sistema dissenyat per a la recerca de persones desaparegudes que permet detectar telèfons mòbils, identificar-los i determinar-ne la posició, proporcionant una canal de comunicació directe amb la persona buscada. L’aparell s’instal·la principalment en helicòpters, el que permet una recerca ràpida i eficient en àrees muntanyoses o regions de difícil accés.

El Lifeseeker, que ja és una realitat i compta amb el suport d’Actua, converteix el telèfon mòbil en una balisa d’emergència capaç de guiar als equips de rescat a la seva localització exacta i, a més de ser capaç de localitzar el dispositiu mòbil d’una persona desapareguda, ofereix serveis de missatges curts fins i tot en zones on no hi ha cobertura mòbil. Per tant, proporciona als equips de rescat un canal de comunicació directa amb la víctima oferint la possibilitat de tenir informació sobre l’estat o qualsevol altra dada que pugui facilitar l’evacuació.

El director adjunt del cos de bombers ha destacat que aquesta eina suposa un salt qualitatiu en les operacions de rescat. “No només permet la localització ràpida i contacte amb la persona perduda o ferida, sinó que possibilita realitzar missions en moments molt complicats, com quan hi ha escassa visibilitat per boira o en els vols nocturns”. Jordi Farré s’ha mostrat molt agraït per la col·laboració d’Andorra Telecom que ens “ha permès incorporar una tecnologia puntera”.

El director d’Andorra Telecom, per la seva banda, ha mostrat la seva satisfacció per la participació de la companyia en un projecte en què “es posa el nous avenços en matèria de telecomunicacions i l’ús generalitzat de la telefonia mòbil al servei de la seguretat de les persones, una política que lliga a la perfecció amb la nostra acció de responsabilitat pública”.

“La muntanya és un dels grans patrimonis d’Andorra. Per a nosaltres és un plaer poder posar el nostre gra de sorra per garantir que els nostres ciutadans i visitants la gaudeixin amb les màximes garanties”, ha apuntat. Nadal ha recordat el compromís de la companyia amb la seguretat posant com a exemple la xarxa TETRA, el sistema mòbil digital de ràdio que connecta tots els cossos de seguretat i emergències del país i que gestiona Andorra Telecom.

L’adquisició i implementació de l’eina és fruit del partenariat entre Andorra Telecom i Centum, desenvolupadora i comercialitzadora de Lifeseeker. Aquest acord permet la companyia de telecomunicacions disposar d’aquesta tecnologia a un preu molt competitiu i, a canvi, esdevé el que s’anomena Early adopter per contribuir a l’evolució de la tecnologia de l’equip per millorar les seves operacions i resultats. A efectes pràctics comporta participar en el test de les noves versions a través de la plataforma de proves, col·laborar-hi tècnicament i permetre la demostració de la solució a qualsevol client interessat a aplicar-la.

Actua Actua
Author: Actua Actua