Per primera vegada des que es recullen dades estadístiques, el Principat ha rebut més d´un milió de turistes durant aquest estiu. En concret, són 1.019.882 persones que han gaudit de les seves vacances al país, un 12,2% més que l´estiu de l´any passat.

Així ho ha explicat avui el ministre de Turisme, Francesc Camp, acompanyat del gerent d´Andorra Turisme, Betim Budzaku en la presentació del balanç d´estiu.

D´aquesta manera, les xifres recollides constaten un creixement continuat del nombre de turistes durant l´estiu- de l´1 de juny al 30 de setembre- des del 2014 i enguany, s´ha superat una nova fita amb milió de turistes registrats, una xifra que signa “un estiu boníssim” segons ha qualificat el ministre de Turisme.

Per nacionalitats, els espanyols han crescut un 15,1% respecte l´estiu anterior mentre que els francesos augmenten un 9,6% i els turistes d´altres nacionalitats s´han estancat i han baixat 0,2%. En aquest sentit, el creixement global del 12,2% supera l´objectiu establert d´entrada de turistes que s´havia fixat en un 3%.

El sector turístic també ha obtingut xifres molt positives ja que la Unió Hotelera ha assolit un 60,6% d´ocupació mitjana durant aquest estiu, un 6,5% més que el 2016. Per la seva part, els diferents centres d´oci del país (Grandvalira, Vallnord, Naturlandia, Caldea-Inúu, museus i monuments, Museu Carmen Thyssen, Palau de Gel, Funicamp, refugis guardats i Parcs Naturals de Sorteny i del Comapedrosa) han aconseguit un 7,3% més d´entrades respecte l´estiu passat superant la xifra de més de 500.000 entrades.

La campanya de comunicació d´estiu s´ha articulat a Espanya i França en diferents mitjans, ja sigui a través de la televisió, premsa especialitzada, publicitat exterior i també a nivell on-line. A destacar al mercat espanyol les accions especials que s´han realitzat amb Disney- fruit de l´acord de col·laboració signat amb Andorra Turisme-; el programa especial d´”El Foraster” de TV3, l´emissió de reportatges a Evasión TV i l´acció “Escapa´t a Andorra”. Per la seva part al mercat francès, cal ressaltar “Les clés d´Andorre” emès online per TF1.

També s´han posat en marxa diferents accions amb tour operadors per potenciar l´oferta de turisme actiu i cicloturisme.

Tot a punt per a la cinquena edició de l´Andorra Shopping Festival

Del 3 al 12 de novembre torna l´Andorra Shopping Festival amb animacions al carrer, tallers infantils, una activitat de beauty room, street art, una marató fotogràfica, les jornades gastronòmiques de l´Andorra a Taula i diferents accions específiques amb col·laboradors com Disney, GoPro, Razor i Ninebot by Segway, Aquarius, Damm i una masterclass amb la popular bloguera Patry Jordán).

Avui ha començat la campanya de comunicació als mercats espanyol i francès i durarà fins el proper 7 de novembre. A Espanya es realitzarà publicitat a la televisió autonòmica aragonesa i a TV3. A València s´articularà a través de la ràdio i també a nivell online. Com a novetat, s´ha iniciat una acció amb Spotify per descarregar-se una playlist específica de l´Andorra Shopping Festival adaptada a les preferències dels usuaris. A França, es realitza publicitat exterior, falques de ràdio i publicitat online.

Enguany s´ha ideat un nou concepte creatiu amb un espot de televisió, falca de ràdio i imatge gràfica. A més, ja està operatiu un microsite específic de l´Andorra Shopping Festival on s´hi poden consultar totes les activitats que s´ofereixen: http://andorrashoppingfestival.visitandorra.com/ca/

Com que enguany no existeix cap pont al calendari durant el mes de novembre, s´han establert objectius globals per tot el mes. En aquest sentit, s´ha marcat assolir un creixement d´un 2% de turistes i un 1% d´excursionistes gràcies també a altres esdeveniments com ara l´Andorra a Taula (del 3 de novembre al 3 de desembre), la 5a Trobada de Microproductors de Vi (del 18 al 20 de novembre), els FIM Awards (del 20 al 25 de novembre), la Firesport (del 10 al 12 de novembre) o bé, el Canòlich Music (24 i 25 de novembre).

Actua Actua
Author: Actua Actua