El director de Relacions amb el Client d’Andorra Telecom, Josep Vilana, ha presentat aquest dilluns 12 de juny un nou producte de seguretat destinat a protegir empreses i institucions contra els atacs distribuïts de denegació de servei (DDOS en les seves sigles angleses).

Aquesta modalitat va saltar a la primera línia de l’actualitat el passat estiu arran dels atacs patits per diversos servidors andorrans. Els delinqüents, que controlen centenars o milers de màquines i dispositius infectats, busquen la saturació d’un servei d’Internet mitjançant la generació d’una allau de tràfic que el servidor o el portal no pot gestionar, de manera que el servei no es pugui prestar de manera normal. La motivació dels hackers acostuma a ser econòmica a través del xantatge però també hi ha casos de sabotatge industrial o hacktivisme, amb accions de caràcter ideològic.

El servei AntiDDos d’Andorra Telecom presenta dues variants diferents en funció del grau d’exposició dels clients. El servei Business és orientat a serveis d’Internet amb amples de banda de fins a 300 Mbps, principalment portals web. El servei Premium està orientat a grans empreses que tenen serveis exposats a Internet amb grans amples de banda i per als quals un atac dels seus serveis pot suposar una pèrdua econòmica i/o d’Imatge. En els dos casos els productes inclouen el servei de monitorització, detecció d’atacs i mitigació dels atacs.

El servei AntiDDos és el primer d’una sèrie de productes directament relacionats amb la seguretat que la companyia té previst llençar durant els anys 2017 i 2018. Els nous productes a més de suposar una nova via de diversificació d’ingressos d’Andorra Telecom i alhora han de convertir en més segura la connexió a Internet d’empreses i particulars.

Josep Vilana ha destacat que l’experiència acumulada pels tècnics de l’operadora de telecomunicacions i els sistemes usats per protegir la xarxa andorrana han estat claus per la definició del servei. Igualment ha explicat que l’operadora ha realitzat en els darrers anys importants inversions en matèria de seguretat i de prevenció contra la ciberdelinqüència.

Actua Actua
Author: Actua Actua